Теми статей
Обрати теми

Пальне для перевезення переселенців: як оформити та що показати в обліку?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
На виконання Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб міська рада закупила паливно-мастильні матеріали (далі — ПММ) для перевезення вимушених переселенців. Згідно з вищезгаданою Програмою перевезення здійснюватиметься шкільним автобусом. Тому заплановано здійснити передачу придбаного пального закладу освіти, на балансі якого перебуває відповідний транспортний засіб. Які документи необхідно оформлювати ОМС та закладу освіти для передачі ПММ? Коли та як списувати використане пальне? Як правильно показати ці операції в бухобліку?

Документальне оформлення

Порядок документального оформлення цієї операції випливає з її суті. А суть останньої полягає у передачі та використанні матеріальних цінностей у рамках виконання цільової програми. Тобто йдеться про активи, придбані за рахунок коштів фінансування заходів цільового призначення. При цьому передача здійснюється між суб’єктами державного сектору в межах одного (відповідного місцевого) бюджету. З огляду на це, вважаємо за доцільне застосування підходів до оформлення й обліку операцій з внутрівідомчої передачі запасів.

Отже, оформлюємо зазначені операції в такій послідовності.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі