Теми статей
Обрати теми

Геріатричний пансіонат: оплата медсестрам за «особливу» роботу

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
У геріатричному пансіонаті проживають люди похилого віку та особи з інвалідністю. Серед них є ліжкові хворі. Чи мають право медсестри та молодші медсестри на підвищення посадового окладу у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці? Чи слід додатково оплачувати їх роботу з обслуговування ліжкових хворих?

Так, медсестри та молодші медичні сестри геріатричного пансіонату мають право на підвищення посадового окладу за шкідливі та важкі умови праці. Також їм належать підвищення та надбавка за обслуговування ліжкових хворих. Далі про все по порядку.

У запитанні йдеться про геріатричний пансіонат для громадян похилого віку, які потребують стороннього догляду або підтримки в проживанні. Геріатричний пансіонат є різновидом будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Він є стаціонарним інтернатним закладом соціального захисту, що утворюється для цілодобового проживання (перебування) та догляду за громадянами похилого віку й особами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового, медичного обслуговування, соціальних послуг і реабілітації. Правила діяльності такого закладу визначено Типовим положенням № 7721.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі