№6

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2022/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Брухт та макулатура: чи є пільга з ПДВ? Чи звільнені від ПДВ у 2022 році операції з постачання металобрухту та макулатури?
  • Лікарняні знову можна відкривати дистанційно «І знов здоров!» МОЗ повернуло можливість відкривати лікарняні дистанційно.
  • Педагогічна інтернатура: маємо Положення Для молодих педагогів, які не мають досвіду педагогічної діяльності, організовано педагогічну інтернатуру.
  • Щодо застосування КЕКВ Лист від 24.01.2022 № 15-08-08/1844 (витяг)
  • Абонплата за комуналку: за яким КЕКВ проводити? Орган Казначейства не приймає платіжне доручення на оплату водопостачання та водовідведення за КЕКВ 2272, пояснюючи це тим, що в загальній сумі міститься абонплата. При цьому орган Держказначейства вимагає, щоб ми абонплату за цими комунальними послугами виділили окремо за КЕКВ 2240. Чи правильно це?
  • Платні «культурні» послуги: коли і хто може надавати? Чи може головний спеціаліст відділу культури, який перебуває у штаті виконавчих органів сільської ради, надавати платні послуги з ксерокопіювання і роздруківки з електронних носіїв? Також цікавить, чи може директор будинку культури надавати платні послуги з проведення обрядових заходів (проведення церемоній одруження)?
  • Податок на землю: топ-10 запитань Установа обліковує на балансі земельну ділянку. Тож саме час подбати про розрахунок земельного податку та вчасно подати звітність. Як це зробити правильно? Наші поради та приклади розрахунку — у цьому матеріалі.
  • Купуємо автошини: що в обліку? Як правильно відобразити в обліку придбання автомобільних шин? Чи потребують вони додаткового обліку? Як документально оформити заміну шин? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Вихователь на 1,1 ставки: сумісництво чи ні? До ЗДО приймають на роботу вихователя. У заяві він зазначив навантаження в розмірі 1,1 ставки. Чи можна у цьому разі розглядати одаткові 0,1 ставки як сумісництво?
  • Оклади держслужбовців — 2022: підвищення від Кабміну Кабмін підвищив розміри окладів для держслужбовців. Відбулось це «заднім числом». У цій статті поговоримо, на що вплинуло таке підвищення та які нюанси слід ураховувати при його застосуванні.
  • Внутрішня сумісниця: розраховуємо «декретну» допомогу Працівниця установи займає посаду за основним місцем роботи та за внутрішнім сумісництвом. Їй надано відпустку по вагітності та пологах з 07.02.2022 на 126 календарних днів (за даними електронного лікарняного листа). Середньоденна зарплата за основним місцем роботи становить 308,40 грн, а за сумісництвом — 123,65 грн. Страховий стаж працівниці за останній рік — 11 місяців. Як правильно розрахувати «декретну» допомогу?
  • Геріатричний пансіонат: оплата медсестрам за «особливу» роботу У геріатричному пансіонаті проживають люди похилого віку та особи з інвалідністю. Серед них є ліжкові хворі. Чи мають право медсестри та молодші медсестри на підвищення посадового окладу у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці? Чи слід додатково оплачувати їх роботу з обслуговування ліжкових хворих?
  • Соцробітник терцентру: право на надбавку за складність Соціальним робітникам відділення соціальної допомоги вдома терцентру встановлено підвищення окладів на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці та на 20 % за обслуговування осіб зі значно зниженою руховою активністю. Чи можна цим працівникам установити надбавку за складність і напруженість у роботі? Якщо так, то в якому розмірі?
  • Розміри окладів держслужбовців — 2022
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі