Теми статей
Обрати теми

Купуємо радіатори: запаси чи необоротні активи?

Вежичаніна Світлана, експерт з фінансових питань
Як правильно відобразити в обліку придбання радіаторів для проведення ремонту централізованого опалення? Чи зараховувати їх до складу МНМА, чи обліковувати як звичайні запаси?

Запаси — так, необоротні активи — ні

Усередині кожної будівлі для повноцінної експлуатації приміщень розміщуються різні комунікації, у т. ч. й система опалення (п. 11 розд. ІІІ Методрекомендацій1). Такі комунікації є складовими будівель і, звісно, потребують техобслуговування та ремонту.

1 Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору, затверджені наказом Мінфіну від 23.01.2015 № 11.

Якщо розглядати окремо ремонт системи опалення, закупівля радіаторів передбачена в разі проведення її капітального ремонту (п.п. 2.11.3 Переліку № 1502). А саме у разі:

2 Примірний перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд, затверджений наказом Держкомітету з питань ЖКГ від 10.08.2004 № 150.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі