№7

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2022/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Закупівельний договір: під час дії тимчасового кошторису Наприкінці 2021 року установа розпочала процедуру відкритих торгів на закупівлю продуктів харчування. На той момент не було відомо, яка сума кошторисних призначень буде затверджена на 2022 рік, тому закупівлю оголосили на річну потребу. Наразі ми отримуємо фінансування за тимчасовим кошторисом, тому Казначейство відмовляється реєструвати договір на більшу суму. Підкажіть, як вирішити цю ситуацію?
  • «Ковідну» доплату отримають більше працівників сфери соцпослуг Мінсоцполітики наказом від 08.12.2021 № 689 затвердило новий перелік посад (професій) працівників сфери соцпослуг, які безпосередньо контактують із населенням і мають право за це на «ковідну» доплату.
  • Шкільні їдальні відремонтують за державні кошти Реформа системи шкільного харчування триває.
  • Безхазяйне майно: що з ним робити? На території нашої громади виявлено безхазяйне майно. Які подальші дії з цим майном? Хто має сплатити за проведення його технічної інвентаризації?
  • Неприбутковий звіт: що та де показати? Невдовзі кожному бухгалтеру доведеться складати Неприбутковий звіт1 за 2021 рік. Як це зробити правильно? Розповімо в нашому матеріалі.
  • ПКД для ремонту об’єкта оренди: як обліковувати? Як відобразити в обліку витрати на розроблення проєктно-кошторисної документації (далі — ПКД) у разі проведення капітального ремонту орендованого приміщення?
  • Купуємо радіатори: запаси чи необоротні активи? Як правильно відобразити в обліку придбання радіаторів для проведення ремонту централізованого опалення? Чи зараховувати їх до складу МНМА, чи обліковувати як звичайні запаси?
  • Доплата за сайт: кому можна встановити? Учитель інформатики виконує роботу з обслуговування сайту ЗЗСО. Чи можна йому встановити доплату в розмірі 10 % посадового окладу, передбачену постановою № 1391?
  • Тимчасово відсутній: замінюємо та оплачуємо Працівник захворів чи пішов у відпустку. Але ж робота не чекає. Тому роботодавцеві слід подбати про заміну тимчасово відсутнього працівника. Як правильно все оформити? Як оплатити додаткове навантаження? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Допомога на соцпобут: виплачуємо новачку До організаційно-інформаційного відділу виконавчого комітету сільради 14.01.2022 прийнято діловода. На підставі розпорядження сільського голови від 10.02.2022 йому надано допомогу на соцпобут у розмірі середньомісячного заробітку. За 12 робочих днів січня працівникові нараховано зарплату в сумі 4105,26 грн. Як правильно обчислити розмір допомоги?
  • Секретар замість голови: правила оплати праці в раді Голова селищної ради перебуває на довготривалому лікарняному. Його обов’язки виконує секретар ради. Чи слід якось за це доплачувати секретареві?
  • Основне + сумісництво: як подати Повідомлення до ДПСУ? До ЗДО приймають працівницю на посаду каштелянки за основним місцем роботи та на посаду комірника за сумісництвом на 0,25 ставки. Як правильно подати Повідомлення до ДПСУ?
  • Тренер-викладач: чи можна прийняти студента? Чи можна прийняти на посаду тренера-викладача ДЮСШ студента без повної вищої освіти? На даний момент він навчається на четвертому курсі ЗВО за спеціальністю «Фізична культура і спорт». Якщо так, то який оклад йому встановити?
  • «Інвалідний» Звіт: згадати все Щороку в бухгалтера січень та лютий проходять, як у тумані. Адже саме в цей час потрібно встигнути подати більшість річних звітів. Серед них і Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю. Нагадаємо головні правила його подання та заповнення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі