Теми статей
Обрати теми

Інвентаризація зруйнованого та пошкодженого майна

Пеклуха Юлія, головний редактор журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Унаслідок збройної агресії РФ зруйновано та пошкоджено сотні будівель і споруд. Як бути, якщо така біда спіткала бюджетну установу? Якими мають бути дії бухгалтера установи в такому разі? Звісно ж, передусім необхідно провести інвентаризацію. А от як правильно це зробити, які документи оформити та що показати в бухобліку, розповімо в цій консультації.

Процедурні моменти

Обстеження — передусім

Для вирішення подальшої долі майна, яке зазнало ушкоджень або руйнувань, ключове значення має його обстеження та фіксування результатів такого огляду. Рішення щодо проведення обстеження зруйнованих та пошкоджених об’єктів приймає виконавчий орган відповідної місцевої ради, а за його відсутності — військова адміністрація. При цьому слід чітко дотримуватися вимог Порядку № 257*.

* Порядок проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, затверджений постановою КМУ від 12.04.2017 № 257.

ВАЖЛИВО!

До проведення обстеження залучаються сертифіковані фахівці, які мають відповідну кваліфікацію, або підприємства, установи та організації, у складі яких є такі виконавці

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі