Теми статей
Обрати теми

Черговість здійснення видатків: запитання-відповіді

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Щодня у розпорядників бюджетних коштів виникають нові запитання стосовно черговості проведення видатків в умовах воєнного часу. Цього разу розповімо про можливість здійснення видатків на придбання подарункових наборів та комп’ютерної техніки, харчування учасників змагань та оплату послуг з підготовки, перепідготовки, навчання, і не тільки. Далі більше і цікавіше.

Придбання солодких подарунків

? Чи можливо придбати солодкі подарункові набори для дітей з інвалідністю? Кошти заплановано за КЕКВ 2210.

Почнемо з КЕКВ. У питаннях обрання КЕКВ, як завжди, виходимо з економічної суті платежу та керуємось нормами Інструкції № 333*.

* Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333.

У цьому разі, зокрема, слід виходити з того, у якому вигляді планується придбати такі солодкі подарункові набори. Одна справа, якщо йдеться про подарунки, вже розфасовані у святкові пакунки, і зовсім інша — якщо буде придбано кондитерські вироби і самостійно розфасовано по пакетах.

Так, у разі закупівлі готових подарункових наборів слід застосовувати КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі