Теми статей
Обрати теми

Придбали генератор: вирішуємо облікові питання

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Заклад освіти придбав генератор вартістю 21810 грн. На який субрахунок віднести такий актив? Як списувати пальне, використане для його роботи?

Як обліковувати генератор?

За нинішніх умов застосування автономних генераторів є як ніколи актуальним. Адже ці пристрої слугують резервними джерелами електроенергії. І, вочевидь, такий агрегат цілком відповідає визначенню об’єкта основних засобів (далі — ОЗ).

При виборі субрахунку для обліку генератора керуємося загальними правилами. Так, залежно від вартості придбаного обладнання та вартісних критеріїв визнання малоцінних необоротних матеріальних активів (далі — МНМА), установлених обліковою політикою установи, такий об’єкт буде зараховано до складу ОЗ або МНМА. Відповідно при цьому застосовуємо субрахунок 1014 або 1113.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі