№39

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2022/№ 39 Інші номери журналу ›
  • Передача міжбюджетних трансфертів: як узгодити з Мінфіном? Нещодавно ми знайомили вас із новинами щодо внесених змін до постанови № 252*, яка визначає основні аспекти бюджетного процесу в період дії воєнного стану. Підставою для цих нововведень стала постанова № 1083**. Докладніше про це читайте у матеріалі «Рішення про надання міжбюджетних трансфертів погоджує Мінфін» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 37***.
  • Відрядження є, добових немає: чи можливо? У наказі на закордонне відрядження передбачено лише відшкодування вартості проїзду та проживання. Оплата відрядженому добових не передбачена. Чи можлива оплата такого відрядження?
  • Придбання та встановлення генератора: як правильно закупити? Відділ освіти отримав кошти на придбання генераторів для закладів освіти за КЕКВ 3110. Проведено спрощену закупівлю та укладено договір на придбання генераторів. Виявилось, що перед початком експлуатації такого обладнання необхідно провести певні налагоджувальні робити, але цей момент у договорі не передбачено. Як вирішити цю ситуацію? Чи обов’язково укладати окремий договір, чи можемо унести зміни до раніше укладеного? За яким КЕКВ здійснити такі видатки?
  • Заміна пошкоджених вікон: поточний чи капітальний ремонт? Виникла необхідність замінити вікна, пошкоджені внаслідок бойових дій, у кількості 200 шт. Чи можливо це провести як поточний ремонт? Який застосувати КЕКВ?
  • Немає змоги виконати податкові зобов’язання: як підтвердити? Нещодавно Мінфін прийняв Порядок № 225*. Завдяки цьому документу установи — платники податків можуть підтвердити, що, дійсно, не мають змоги своєчасно виконати свої податкові зобов’язання. В яких випадках варто подавати таке підтвердження? Як це правильно зробити? Про це — у нашому матеріалі.
  • Придбали генератор: вирішуємо облікові питання Заклад освіти придбав генератор вартістю 21810 грн. На який субрахунок віднести такий актив? Як списувати пальне, використане для його роботи?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі