Теми статей
Обрати теми

Провели реконструкцію котельні: як передати видатки?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Управління капбудівництва для виконання робіт із реконструкції котельні уклало договір з підрядною організацією. Видатки здійснено за КЕКВ 3142. Після закінчення зазначених робіт управління передало роботи бюджетній організації, на балансі якої обліковується котельня. Чи повинно управління обліковувати такі витрати на субрахунку 1311? Які записи в бухобліку має зробити установа — балансоутримувач котельні?

Ця ситуація — приклад взаємодії та розподілу функцій і повноважень між управліннями (відділами) капітального будівництва (далі — управління) та балансоутримувачами комунального майна. І саме від того, як побудована така схема, залежить порядок відображення таких операцій у бухобліку всіма учасниками.

Так, з одного боку, зазначені управління є звичайними бюджетними установами, які утримуються за рахунок бюджетних коштів А з іншого боку, такі управління виконують функції та повноваження з організації будівництва (у т. ч. реконструкції) об’єктів комунальної власності та забезпечують контроль за ефективним використанням бюджетних коштів, спрямованих на цю мету. Проте вони не є балансоутримувачами об’єктів комунальної власності, а лише виконують функції замовників різних робіт стосовно зазначених об’єктів.

Аби розібратися, як слід показати операції з реконструкції комунального майна у бухобліку, пригадаємо основні функції замовників таких робіт. Для цього звернемося до Порядку № 1764*.

* Порядок державного фінансування капітального будівництва, затверджений постановою КМУ від 27.12.2001 № 1764.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі