№40

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2022/№ 40 Інші номери журналу ›
  • Відшкодування комуналки орендарем «заднім» числом Договір оренди ми змогли укласти на декілька місяців пізніше фактичного початку оренди. Відповідно тільки зараз змогли укласти і договір на відшкодування витрат орендодавця. Як наслідок, зібралося по кілька рахунків за кожним КЕКВ (наприклад, за електроенергію маємо окремо за червень, липень, серпень і вересень). Як бути в цій ситуації?
  • Періодика для бібліотек: як провести передплату? Як в умовах воєнного стану здійснити передплату періодики для поповнення бібліотечних фондів?
  • Провели реконструкцію котельні: як передати видатки? Управління капбудівництва для виконання робіт із реконструкції котельні уклало договір з підрядною організацією. Видатки здійснено за КЕКВ 3142. Після закінчення зазначених робіт управління передало роботи бюджетній організації, на балансі якої обліковується котельня. Чи повинно управління обліковувати такі витрати на субрахунку 1311? Які записи в бухобліку має зробити установа — балансоутримувач котельні?
  • Порядок інспектування: є зміни Передусім зазначимо: умови здійснення державного фінансового контролю (далі — держфінконтроль) у період дії воєнного стану визначено постановою № 561*.
  • Техдокументація на землю: обліковуємо витрати на виготовлення На підставі рішення сесії міської ради установі передано право постійного користування земельною ділянкою, на якій розміщена адмінбудівля. Установа замовила виготовлення технічної документації на цю ділянку. Як показати в бухобліку витрати на виготовлення такої документації? Чи варто їх уключати до вартості земельної ділянки?
  • Апгрейд закупівельного законодавства Уряд запровадив нові правила здійснення публічних закупівель на період воєнного часу. Маємо на увазі постанову № 1178*, яка набрала чинності 19.10.2022. Причому остаточний варіант цього документа дещо відрізняється від його проєкту**. Тож у цьому матеріалі розповімо, які закупівельні новації варто взяти до уваги замовникам передусім.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі