Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Запущено пілотний проект щодо здавання та приймання статистичної звітності в електронному вигляді

У квітні 2009 року Державний комітет статистики України розпочав проведення пілотного проекту щодо збирання та оброблення звітності в електронному вигляді. Про це повідомив представник Головного управління статистики у м. Києві.

За його словами, у пілотному проекті беруть участь головні управління статистики в м. Києві та в Київській області. Підготовка і подання електронної звітності здійснюватимуться відповідно до наказу Держкомстату України від 25 лютого 2009 року № 69.

На сьогодні перелік форм державних статистичних спостережень, що можуть подаватися підприємствами в електронному вигляді, налічує 5 звітів (звіт про використання робочого часу, квартальний звіт з праці, місячний звіт з праці, звіт про проведення будівельних робіт, звіт про залишки та використання енергоматеріалів).

Для подання електронних звітів у період проведення пілотного проекту Держкомстат України рекомендує користуватися послугами ТОВ «Ефективні інформаційні системи», з яким Держкомстат України уклав угоду про забезпечення процесу збирання звітності від респондентів в електронному вигляді та передачу її до центрів оброблення електронних звітів захищеними каналами зв'язку.

Звіти в електронному вигляді подаються з ініціативи підприємств. Згідно з порядком подання електронних звітів існує дві можливості подання звітності в електронному вигляді:

— у спеціальному електронному форматі без накладення ЕЦП на зовнішньому носії з одночасним поданням звітності в паперовому вигляді;

— через Інтернет за допомогою накладення ЕЦП.

Згенерувати електронні звіти для подання через Інтернет можна лише за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, яке пройшло тестування Держкомстату України.

Джерело: ain.com.ua

 

Вартість замовлення залізничного квитка через Інтернет збільшить його ціну від 7 до 106 грн.

30 березня 2009 року держпідприємство «Укрзалізниця» запровадило другий етап програми оформлення проїзних документів через мережу Інтернет. Тепер пасажир може оплатити через Інтернет повну вартість проїзду і послугу замовлення з подальшим оформленням квитка в касі.

Відвідавши офіційний сайт «Укрзалізниці» (

www.uz.gov.ua), у розділі «Для пасажирів» можна отримати довідку щодо наявності вільних місць у поїздах, вартості проїзду й оформити замовлення квитка.

Оплатити замовлення можна платіжною карткою Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) або міжнародною платіжною карткою (VISA, MasterCard, VISA Elektron, Maestro).

Після оплати пасажир отримує унікальний цифровий код, за пред’явленням якого він оформляє свій квиток у будь-якій касі «Укрзалізниці» в будь-який день до відправлення свого поїзда.

Через мережу Інтернет можна замовляти квитки за повну вартість і дитячі. Безкоштовні та пільгові проїзні документи оформляються виключно в касах.

Раніше, 22 грудня 2008 року, було запроваджено перший етап продажу квитків через Інтернет: пасажир на сайті «Укрзалізниці» оформляв замовлення на бронювання місць, за допомогою платіжної картки оплачував послугу бронювання та з отриманим кодом викуповував квиток у залізничній касі.

Вартість оформлення бронювання квитка через Інтернет становить 20 грн. за документ.

Вартість послуги замовлення та викупу квитка через Інтернет залежить від вартості квитка і коливається від 6,5 до 61 грн. за документ (при оплаті карткою НСМЕП) і від 7,3 до 106 грн. (при оплаті карткою міжнародної платіжної системи). Мінімальна вартість послуги оплати квитка через Інтернет справляється при купівлі квитків вартістю до 25 грн., максимальну вартість установлено для квитків вартістю понад 2 тис. грн.

Так, при купівлі купейного квитка Київ — Москва вартістю 650,7 грн. вартість послуги оформлення квитка через Інтернет становитиме 35 грн. (при оплаті карткою НСМЕП) або 57,1 грн. (при оплаті карткою міжнародної платіжної системи). При купівлі купейного квитка Київ — Севастополь за 160 грн. вартість послуги оформлення квитка через Інтернет становитиме відповідно 26,7 і 32,3 грн.

За даними «Укрзалізниці», за 3 місяці роботи сервісу квитки через Інтернет замовили близько 15 тис. осіб, однак викупили замовлені квитки в залізничних касах тільки 2 тис. осіб.

Джерело: ain.com.ua

 

Податкова посилить контроль за інтернет-магазинами

Як повідомляє агентство «Українські новини», Державна податкова адміністрація України має намір посилити контроль за торгівлею, що здійснюється через інтернет-магазини.

Зокрема, у повідомленні ДПА України зазначається: «Інтернет-магазини стали конкурентоспроможним суперником традиційному «офлайновому» бізнесу. Питання контролю за сферами діяльності, де переважно використовуються готівкові грошові розрахунки та є ризики несплати податків, стає одним з першочергових».

Податкова констатує: за неофіційними даними, в Україні існує близько 10 тис. інтернет-магазинів, орієнтовний оборот яких у 2009 році оцінюється в 1 млрд доларів. Утім, на наш погляд, з такими оцінками ДПАУ дещо поквапилася, адже, незважаючи на велику кількість сайтів, число реально працюючих інтернет-магазинів значно менше, а багато які й зовсім є вітриною для звичайної «офлайнової» торгівлі.

Джерело: ain.com.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі