Теми статей
Обрати теми

Ера технологій — новий формат роботи

Редакція БК
Стаття

Ера технологій — новий формат роботи

 

img 1

Сьогодні ми розповімо про сервіс, що дозволяє не тільки організувати роботу працівників незалежно від їх розміщення, а й значно заощадити на придбанні ліцензійного програмного забезпечення. Ідеться про бізнес-додатки, що працюють за принципом SAAS (Software-as-а-Service) «надання програмного забезпечення як сервісу». Це кардинально новий підхід до ведення бізнесу, що набуває все більшої популярності на Заході, у нас же сервіси, які працюють за таким принципом, — велика рідкість. Про одного з першопроходців ринку SaaS-послуг і йтиметься у статті.

Микола ЧУЙКО , директор «Era of Technologies», www.eratech.com.ua 

 

СЕРВІС В ОРЕНДУ

Сервіс «EraTech Online

» — це набір бізнес-додатків, створених для широкого кола користувачів і доступних через Інтернет. Цей сервіс стане в нагоді як приватним підприємцям (наприклад, додаток «Предприниматель», в якому передбачено все, починаючи від виписування рахунків і закінчуючи здаванням звітів до податкової), так і юридичним особам, які працюють у сфері торгівлі (додаток «Заявки. Склад. Логистика. CRM.», що дозволяє вводити заявки покупців, формувати накладні, відстежувати взаємовідносини з клієнтами тощо).

Побудований «

EraTech Online» на платформі бази даних, в якій будь-які зміни здійснюються через інтуїтивно зрозумілий графічний інтерфейс і не потребують знання програмування. Функціонує сервіс за принципом SaaS, тобто здавання програмного забезпечення (далі — ПЗ) в оренду. Замовник платить не за володіння рішенням, а за факт його використання. Так, простим і конкретним прикладом SaaS є електронна пошта Microsoft Hotmail, G-Mail тощо.

Варіант оренди ПЗ стає все популярнішим у західних країнах, адже завдяки йому підприємства можуть неабияк заощадити на придбанні софта. Так, за прогнозами

Gartner*,
до кінця 2009 року обсяг SaaS-послуг становитиме 25 %. Серед світових лідерів, що надають подібні послуги, можна назвати компанії «SalesForceCom», «NetSuite» та «RightNow». Сервіси «SalesForce» (www.salesforce.com) та «RightNow» (www.rightnow.com) пропонують CRM-систему. На відміну від них, «NetSuite» (www.netsuite.com) забезпечує користувачів відразу комплексом рішень, куди входять SaaS-додатки для електронної комерції, управління взаємовідносинами з клієнтами та планування ресурсів підприємства.

* «Gartner Inc.» — велика американська компанія, що спеціалізується на дослідженнях ринку інформаційних технологій. Була заснована у 1979 році Гідеоном Гартнером, головний офіс знаходиться у Стемфорді, США.

Зростаюча популярність SaaS-послуг пояснюється такими факторами:

1. Мінімальні витрати при старті.

Вам не доведеться придбавати дороге серверне обладнання і не менш дороге допоміжне програмне забезпечення. Для роботи буде достатньо комп’ютера, підключеного до Інтернету, і будь-якого веб-браузера.

2. Розвантаження ІТ-відділу підприємства

. Питання безпеки та технічної підтримки лягають на постачальника сервісу.

3. Модель SaaS передбачає оплату тільки функцій, що використовуються

.

 

ПИТАННЯ ВИБОРУ

У таблиці наведено стандартні запитання, що виникають при виборі програмних рішень, та відповіді на них, розглянуті з позиції придбання стандартного рішення, замовлення розробки специфічного рішення саме для вашого підприємства та сервісу «EraTech Online

».

 

Стандартні рішення

EraTech Online Service

Замовлені рішення (специфічні)

Як скоро я зможу розпочати роботу?

Відразу ж після придбання і встановлення програмного забезпечення та апаратних засобів

Протягом 14 днів можна безоплатно користуватися сервісом, після їх закінчення — після внесення передоплати та підписання договору

Лише після того, як розробник напише програму. Тривалість процесу залежить від поставлених перед розробником завдань

Які функціональні можливості?

Усі функціональні можливості визначено заздалегідь, і ви можете з ними ознайомитися, прочитавши опис рішення, що вас цікавить

Тільки те, що необхідно на цей момент для існуючого бізнес-процесу

Усі можливості, що було обумовлено з розробником

Вартість

Вартість системи нижче, ніж спеціалізоване рішення, оскільки вона призначена для продажу середньостатистичному клієнту

Ви сплачуєте тільки абонплату, а також у разі потреби за індивідуальне настроювання системи та її доопрацювання

Вартість залежить від складності поставлених завдань

А якщо я захочу змінити бізнес-процес?

Якщо програма не задовольняє новим потребам, доведеться її або міняти, або доопрацьовувати

Необхідно звернутися до служби підтримки, де вам допоможуть настроїти додаток відповідно до нових потреб

Здійснюється доопрацювання програми, воно може тривати від кількох днів до кількох місяців

Підтримка

Як правило, зіткнувшись з проблемою, про неї слід повідомити розробника і чекати рішення

Команда підтримки допомагає вирішувати всі проблеми, починаючи від технічних (наприклад, оптимізація запитів) і закінчуючи пропозиціями щодо удосконалення бізнес-процесів

Розробник вирішує проблему згідно з раніше обумовленим типом підтримки

 

Таким чином, «

EraTech Online Service» — оптимальний варіант, особливо в економічних умовах, що склалися, коли актуальним є не лише питання браку ресурсів, а й часу, адже за допомогою цього сервісу ви створюєте рішення за лічені години, а не місяці. Ще один плюс — можливість створення нових шаблонів, що підходять для конкретного підприємства та його специфіки роботи. До того ж «EraTech Online» працює з локальними бухгалтерськими програмами, в яких є можливість експорту/імпорту до файлів «*.csv» та «*.xls».

 

СПРОБУЄМО?

Щоб користувачі могли спробувати, як працюється в он-лайні, створено додатки-шаблони, які надалі можна використовувати як заготовки для кінцевих додатків. Переглянути їх ви зможете після реєстрації на сайті

www.eratech.com.ua. Процедура реєстрації не викличе труднощів навіть у початківця. Завершивши реєстрацію, необхідно зайти на головну сторінку сайта і пройти авторизацію, увівши пароль та логін до відповідних рядків (рис. 1). Після цього ви отримаєте доступ до всіх наявних стандартних шаблонів додатків (рис. 2).

img 2

 

img 3

Біля кожного додатка поміщено стислий опис його можливостей. Наприклад, у додатку «

Предприниматель» (який цілком може підійти не лише приватним підприємцям, а й малим підприємствам) доступні можливості ведення банку, каси, виписування рахунків на послуги, друкування документів, складання звітів до податкової інспекції.

Майте на увазі: безоплатний доступ до шаблонів буде активним тільки 14 днів. Тому, якщо ви вирішили продовжити роботу в системі, після закінчення цього строку необхідно здійснити передоплату та продовжувати працювати зі створеним додатком.

Зрозуміло, у ході експлуатації періодично виникає необхідність у доопрацюваннях. До них належить, наприклад, організація обміну інформацією з контрагентами, яка зараз полягає в загальному доступі до певних таблиць. У системі присутні необхідні елементи CRM-систем, за необхідності адміністратор легко може додати новий функціонал самостійно. Отже, ця система є не тільки інструментом для розподіленої обробки великої кількості замовлень — фактично це закінчене управлінське рішення, що включає управління заявками, складський облік, продажі, оплати та елементи CRM і логістики.

Вартість ліцензії складає 20 дол. США на місяць на кожне робоче місце, до цієї суми входить і підтримка користувачів.

 

Ми стисло розглянули можливості сервісу «EraTech Online

», докладніша інформація про нього доступна на www.eratech.com.ua . Успіхів у роботі!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі