Теми статей
Обрати теми

Якщо порядок сортування інформаційної бази відрізняється від системного…

Редакція БК
Відповідь на запитання

Якщо порядок сортування інформаційної бази відрізняється від системного…

 

Після установлення «1С:Бухгалтерії 7.7» на комп’ютер при спробі запустити її з’явилося повідомлення «

Порядок сортировки, установленный для базы данных, отличается от системного!», і програму було закрито. Мені підказали, що потрібно змінити регіональні настройки Windows на українські, тоді все запрацює. Однак хотілося б розібратися у причині того, що відбувається. Чи можна щось зробити в самій програмі «1С»?

Олександра П., м. Севастополь

Відповідає Сергій КАМЕНСЬКИЙ, консультант «Б & К», м. Харків

 

Дійсно, з такими труднощами стикається багато користувачів «1С: 7.7» — початківців. І хоча ми вже розповідали про способи боротьби з цими труднощами, не буде зайвим повторити їх ще раз, бо це було дуже давно. Отже, про все по черзі.

Порядок сортування бази даних — це той алфавіт, за яким комп'ютер сортує номери документів, списки та інші елементи конфігурації. У комплекті поставки інформаційну базу «1С:Бухгалтерія 7.7 для України» відсортовано за українським алфавітом. Якщо як основну мову Windows вибрано російську, після входу до системи програма дійсно видасть вікно «

Порядок сортировки, установленный для базы данных, отличается от системного!». Клацнувши по кнопці «ОК», ви закриєте це вікно, але вхід до системи не відбудеться.

Порядок сортування інформаційної бази має збігатися з прийнятим у Windows. Щоб усунути розбіжності, можна або змінити мову в настройках Windows (як, власне, вам і порадили зробити), або пересортувати таблиці бази даних.

Для зміни настройок Windows достатньо виконати команду «

Пуск Настройка Панель управления Язык и региональные стандарты» и на закладці «Региональные параметры» вибрати з випадаючого списку українську мову (рис. 1).

img 1

Але зазвичай такий спосіб є незручним, оскільки зміна мови зачіпає всі прикладні програми, установлені на комп’ютері. Краще змінити кодову сторінку в самій інформаційній базі. Для цього запустимо Конфігуратор і виберемо пункт головного меню «

Администрироваие Кодовая страница таблиц ИБ» (рис. 2).

img 2

У полі вибору кодової сторінки буде зазначено поточну кодову сторінку інформаційної бази «

1251 — Украинский язык». Клацнувши по кнопці з трикутною стрілкою у правій частині цього поля, відкриємо список кодових сторінок (рис. 3) та виберемо з нього рядок «1251 — Русский, белорусский, болгарский и сербский языки».

img 3

Конфігуратор попередить, що при виконанні змін кодової сторінки буде перебудовано індекси всіх таблиць даних інформаційної бази. Підтверджуємо зміну, клацнувши по кнопці «

Да». Комп’ютер після деяких «роздумів» видасть вікно з повідомленням «Кодовая страница изменена!». Закриємо його кнопкою «ОК» та вийдемо з Конфігуратора.

 

Ось, власне, і вся процедура зміни кодової сторінки інформаційної бази.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі