Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Онлайн-реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності — справа недалекого майбутнього

Зареєструвати власну фірму, не виходячи з домівки, через рік зможе кожен українець, обіцяють у Держкомпідприємництва. Усе, що для цього потрібно буде зробити, — придбати електронний ключ і отримати свій електронний цифровий підпис (ЕЦП). Переваги очевидні — ні паперів, ні черг.

Основна нормативна база для функціонування подібної системи існує вже не перший рік. Це насамперед закони України «Про електронний цифровий підпис» та «Про електронний документообіг». Використання ЕЦП для багатьох компаній — теж більше не новина. Уже сьогодні система в Держкомпідприємництва проходить налагодження і тестування.

Сергій Третьяков, заступник голови Держпідприємництва, зауважив: «Ви теж купуєте такий ключ та через певну фірму виходите на органи реєстрації і там проводите власну реєстрацію. Якщо держреєстратор погоджується з цим — лише підписує. Тобто фактично це можна зробити за 5 хвилин».

Джерело: ubr.ua

 

Українці — найактивніші користувачі мобільного Інтернету

Компанія Opera Software, відома своїми веб-браузерами не лише для ПК, а і для мобільних пристроїв (телефонів, смартфонів, комунікаторів), оприлюднила статистику інтернет-активності наших з вами співвітчизників. Середньостатистичний користувач Opera Mini в Україні завантажує 10 Мбайт даних і переглядає 582 веб-сторінки на місяць. Це найкращий результат серед усіх країн, в яких Opera випустила звіт про стан і тенденції мобільного Інтернету. Порівняно з квітнем 2008 року кількість користувачів браузера в нашій країні збільшилася на 52,9 %, а кількість завантажених ними веб-сторінок — на 266,6 %.

У цілому у квітні 2009 року Opera Mini скористалося понад 23,4 млн осіб — на 1,5 % більше, ніж місяцем раніше, і на 140 %, ніж в аналогічний період 2008 року. За минулий місяць було переглянуто понад 8,7 млрд веб-сторінок, що на 249 % перевищує результат річної давності. За допомогою цього браузера сумарно на мобільні пристрої було завантажено 151 млн Мбайт інформації.

Джерело: itc.ua

 

Створення онлайнових презентацій — новий сервіс від Adobe

Компанія Adobe, відома своїм програмним забезпеченням для мультимедіа, видавничої справи та поліграфії, надала на сайті Acrobat.com можливість створення презентацій. Цей сервіс має на меті конкурувати з продуктом Microsoft PowerPoint.

Поки що Presentations все ще перебуває в режимі тестування і не всі заявлені функції реалізовано. Але навіть незважаючи на це, ця прикладна програма дозволяє створювати повноцінні онлайнові презентації без необхідності завантажувати на комп’ютер якесь ПЗ.

Користувач може використовувати текст, графіку та форми. Окремі елементи можуть об’єднуватися у групи, унаслідок чого при зміні одного з них (наприклад, зміні розміру тексту) відбуваються пропорційні зміни і в усій групі. Presentations підтримують можливість колективної роботи над презентацією, однак систему обміну миттєвими повідомленнями в сервісі поки що не реалізовано.

Найближчим часом розробники планують уможливити імпорт і експорт файлів PowerPoint, створення графіків та діаграм. Також очікується, що до кінця року буде презентовано платну версію сервісу Presentations з розширеними можливостями.

Крім того, користувачу доступна онлайнова прикладна програма Buzzword, що виконує функції текстового процесора і повністю ґрунтується на технології Adobe Flash. Як повідомив представник Acrobat.com Labs Ерік Ларсон (Erik Larson), менше ніж за рік з моменту запуску сайта Acrobat.com на ньому встигли зареєструватися понад 4 млн користувачів, з яких більше 100 тис. користуються послугами сервісу щотижня.

Джерело: itc.ua

 

«Яндекс» запустив бета-версію нової пошти

Компанія «Яндекс» запустила для бета-тестування нову версію служби «Яндекс.Почта», у якій тепер реалізовано всі інструменти, необхідні для сучасного листування.

До текстових форматів додалися мультимедійні, а до епістолярного жанру — повідомлення від соціальних мереж, від інтернет-магазинів, розсилки тощо. Нова версія «Яндекс.Почты» враховує зміни, що відбулися. Наприклад, тепер аудіо- чи відеофайли можна програвати у плеєрі безпосередньо на сторінці листа. У новій «Яндекс.Почте» з’явилися спеціальні інструменти для роботи з великим обсягом різнорідної кореспонденції — групування листів за темами обговорення, мітки, виділення повідомлень від соціальних сервісів. Розширені настройки дозволяють персоналізувати пошту на свій смак — наприклад, вибрати колір поштової скриньки. Крім цього, з «Яндекс.Почтой» тепер зручніше працювати з різних поштових клієнтів, оскільки в режимі тестування відкрито доступ до пошти за протоколом IMAP.

Дізнатися про всі можливості нового інтерфейсу і включити його можна на вітальній сторінці «Яндекс.Почты» —

http://mail.yandex.ru/promo/neo/welcome.

Джерело: itc.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі