Теми статей
Обрати теми

Як розмістити довгий вміст комірки в декілька рядків

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як розмістити довгий вміст комірки в декілька рядків

 

При роботі з журналами в «1С:Бухгалтерії 8» часто в колонках не поміщаються довгі назви контрагентів, працівників тощо. Змінювати кожного разу ширину колонок незручно. Чи можна зробити так, щоб текст у таких колонках відображався в декілька рядків?

Піменова Є., м. Єнакієве Донецької обл.

Відповідає Сергій КАМЕНСЬКИЙ, консультант «Б & К»

 

Дійсно, в «1С:Бухгалтерії 8», як і в інших конфігураціях на базі платформи «1С:Підприємство» версій 8.0 і 8.1, є можливість відображення декількох рядків тексту в комірці табличного поля. Цю можливість саме і передбачено розробниками на випадок, коли в комірках зазначаються дані, які не поміщаються в них повністю.

Щоб настроїти відображення даних для якоїсь із колонок табличного поля відкритого журналу, слід виконати такі дії:

1) відкрити контекстне меню табличного поля та вибрати пункт «

Настройка списка» (рис. 1);

img 1

2) у діалоговому вікні настройки списку, що з’явилося, вибрати колонку, для якої ми маємо намір розмістити дані в декількох рядках комірки;

3) у полі «Высота» вказати число рядків, які займатиме комірка, та натиснути кнопку «ОК». Якщо ж заздалегідь невідомо, яку кількість рядків зручно зазначити для відображення даних, їх можна вказати досить багато, наприклад 5, і позначити прапорець «Автовысота». При цьому реальне число рядків підбиратиметься виходячи з того, скільки їх необхідно для відображення всіх даних у комірці повністю, але не більше того числа рядків, яке зазначено в полі «Высота» (рис. 2).

img 2

Натиснувши кнопку «ОК», ви виявите, що тепер об’ємний вміст комірок, які вас цікавили, відображається в них повністю. Що, власне, і потрібно було зробити.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі