Теми статей
Обрати теми

Передплата періодичних видань: як відобразити в «1С:Бухгалтерії 7.7»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Передплата періодичних видань: як відобразити в «1С:Бухгалтерії 7.7»

 

Підкажіть, будь ласка, як в «1С:Бухгалтерії 7.7» правильно оформити операції, пов’язані з попередньою оплатою передплати журналу і як надалі списати ці витрати.

Ю. Вілкова, м. Луганськ

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА , економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Витрати, пов'язані з передоплатою друкованого видання, належать до витрат майбутніх періодів. Ці витрати характеризуються тим, що вони були понесені підприємством у поточному чи попередніх звітних періодах, але стосуються наступних звітних періодів.

Розглянемо ситуацію з відображенням цих витрат в «1С:7.7» поетапно:

1. Отримання рахунка.

2. Оплата передплати згідно з отриманим рахунком.

3. Отримання послуги та щомісячне списання витрат.

Отже, першим кроком буде реєстрація документа «

Счет входящий» (рис. 1). Заповнюючи документ, у реквізиті «Что приходуем:» виберемо значення «Запасы» і вкажемо, що ми прибуткуємо їх без ПДВ. У табличній частині документа у графі «ТМЦ» вибираємо (якщо його вже створено) елемент «Подписка» з довідника «Номенклатура».

img 1

Якщо ж такого запису в довіднику «

Номенклатура» немає, створимо його. Натискуємо на кнопку «Insert» і у вікні, що відкрилося, заповнюємо реквізити таким чином (рис. 2 на с. 19):

— у реквізиті «

Наименование» вводимо слово «Подписка»;

— у реквізиті «

Вид» вибираємо значення «Услуга»;

— у реквізиті «

НДС» вибираємо значення «Без НДС»;

— у розділі «

Покупка» вказуємо вартість передоплати залежно від строку, на який здійснюється передплата.

img 2

На закладці «

Дополнительно» як рахунок витрат зазначаємо рахунок 39 «Витрати майбутніх періодів», а в розділі «Учет» вибираємо рахунок 92 «Адміністративні витрати».

На підставі документа «

Счет входящий» оформляємо документ «Платежное поручение». Завдяки «введенню на підставі» у формі платіжного доручення практично всі необхідні реквізити вже буде заповнено, нам залишиться тільки провести його. Після того як оплату було здійснено і ми отримали підтверджуючу виписку з банку, відкриємо документ «Банковская выписка». Його буде зручно заповнити за допомогою кнопки «Заполнить по платежкам», вибравши варіант «За дату документа», після чого проведемо документ. У результаті буде сформовано проводки, наведені на рис. 3 на с. 20.

img 3

Третій крок — уведення до інформаційної бази документа «

Услуги сторонних организаций» (рис. 4 на с. 20) на підставі документа «Счет входящий». Оскільки передплату було оформлено на друге півріччя, при заповненні документа вказуємо дату «31.07.09». На закладці «Дополнительно» ставимо прапорець напроти опції «Указать предварительную оплату вручную» та вводимо суму 489,60 грн., ПДВ дорівнює 0. У результаті проведення документа буде сформовано проводки:

Дт 631 — Кт 3711;

Дт 39 — Кт 631 — на суму 489,60 грн.

img 4

Наприкінці першого місяця передплати також необхідно списати вартість отриманого періодичного видання. Ця операція виконується вручну за допомогою документа «

Операция» (рис. 5). У графі «Дт» вибираємо рахунок 92 і заповнюємо аналітику по рахунку, у графі «Кт» вибираємо рахунок 39, також не забуваючи заповнити аналітику. Сума операції становитиме 81,60 грн. (489,60 : 6).

img 5

Пам’ятайте: ручну операцію зі списання витрат потрібно вводити кожного місяця протягом строку передплати.

 

Чекаємо ваших листів за адресою

bk@id.factor.ua або на форумі редакції www.bk.factor.ua/forum . Успіхів у роботі!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі