Теми статей
Обрати теми

«Нарахування ЗП» та комунальний податок

Редакція БК
Відповідь на запитання

«Начисление ЗП» та комунальний податок

 

При спробі проведення документа «

Начисление ЗП» в «1С:Бухгалтерії 7.7» програма видає помилку «Не заполнено поле Вид затрат по коммунальному налогу!». Що я роблю не так?

І друге запитання. Чому документ «

Начисление ЗП» формує проводку за витратами на комунальний податок у бухгалтерському обліку, а в податковому обліку — ні? Як це виправити?

Відповідає Едвард МЕХЕДОВ, програміст, бухгалтер, м. Дніпропетровськ, e-mail: mexedov@mail.ru 

 

Як відомо, комунальний податок відноситься на витрати. В «1С» витрати на комунальний податок необхідно ще й розподілити на вид витрат та вид діяльності. Зробити це необхідно один раз. У подальшому програма «пам’ятатиме» останні вибрані значення. Значення реквізитів «

Вид затрат» та «Вид деятельности» ви знайдете на вкладці «Дополнительно» документа «Начисление ЗП». Також намагайтеся, щоб не було незаповнених реквізитів документів. До речі, це стосується всіх документів. Це щодо першого запитання.

Що ж до другого запитання, то його слід було б адресувати розробникам типової конфігурації. Утім, я розповім, як виправити ситуацію з проведенням комунального податку в податковому обліку.

Зрозуміло, такі зміни повинні робити лише досвідчені користувачі, знайомі з прийомами програмування або у присутності програміста, попередньо зберігши інформаційну базу.

Заходимо в конфігуратор. Далі відкриваємо конфігурацію «

Конфигурация Открыть конфигурацию». У дереві, що відкрилося, необхідно відшукати гілку «Документы» та, відкривши її, знайти та відкрити документ «НачислениеЗП». Далі необхідно натиснути кнопку «Модуль документа» та перейти на рядок 511, якщо у вас реліз № 7.70.277 «1С:Бухгалтерії». Якщо ж реліз більш ранній чи більш пізній, то просто відшукайте засобами пошуку рядок, що містить « // коммунальный всегда общей суммой» та перенесіть курсор на п’ять рядків нижче (на вільний рядок).

Далі вам необхідно розмістити у вільному рядку такий текст:

глПроводка(Контекст,"ВР","ВР",КоммунальныйОрг,"Валовые расходы: Коммунальный",, ,, Константа.ВРКоммунальный,,, Константа.ВРКоммунальный, ,,"ЗП");

Тепер визначимо константу «

ВРКоммунальный», двічі згадану в формулі. Для цього необхідно в дереві конфігурації вибрати гілку «Константы» та, відкривши її, створити нову константу «ВРКоммунальный», натиснувши на кнопку «Insert» на вашій клавіатурі (див. рисунок).

img 1

Тепер заповнимо реквізити нової константи:

Ідентифікатор — «ВРКоммунальный»;

Синонім — «ВР коммунальный налог»;

Коментар — «Валовые расходы по коммунальному налогу»;

Тип значення — вибрати «Справочник.ВалДоходыРасходы».

Закриваємо вікно конфігуратора, зберігши всі внесені зміни, та відкриємо «1С:Бухгалтерію» у звичайному режимі «Предприятие». Викликавши з меню «Операции» пункт «Константы», перемістимо курсор у самий низ переліку констант, що відкрився. Виявивши нашу новостворену константу «ВР коммунальный налог», залишається тільки вибрати для неї значення з довідника «Валовые доходы, расходы/font>», якому відповідатимуть ваші витрати.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі