Теми статей
Обрати теми

Проводки у платіжній відомості

Редакція БК
Відповідь на запитання

Проводки у платіжній відомості

 

Формую платіжну відомість, провожу, а проводок немає. Відомість заповнено правильно. У чому може бути причина?

Відповідає Едвард МЕХЕДОВ, програміст, бухгалтер, м. Дніпропетровськ, e-mail: mexedov@mail.ru 

 

Якщо табличну частину відомості заповнено правильно, то, найімовірніше, що у вас уключена константа «

Проводки по кассе только кассовыми ордерами». Як це не дивно, але за умовчанням ця константа має позитивне значення, хоча її практичне застосування непросто обґрунтувати. Звісно, якщо ви користуєтеся документами «Розничная накладная», «Расходная накладная» (за готівку) і не хочете, щоб програма формувала проводки в кореспонденції з дебетом рахунка 30 «Касса», то константу «Проводки по кассе только кассовыми ордерами» необхідно включити. Але майте на увазі, що проводки за касою у вас будуть тільки за касовими ордерами, і платіжна відомість у цьому випадку проводки не сформує. Тому, якщо ви не використовуєте відвантажувальні документи з ознаками готівкового розрахунку, слід просто змінити значення константи «Проводки по кассе только кассовыми ордерами» (установити значення «Нет»).

Якщо ви все ж використовуєте документи «

Розничная накладная», «Расходная накладная» (за готівку), однак створювати на кожну виплату заробітної плати касові документи вам не дуже зручно зважаючи на їх велику кількість, то виправити ситуацію можна шляхом внесення простих змін до конфігурації. Завдяки їм ми залишимо документу «Платежная ведомость» можливість формувати проводки за касою при включеній константі «Проводки по кассе только кассовыми ордерами».

Отже, заходимо до конфігуратора, попередньо зберігши архівну копію бази. Потім через меню «Конфигурация → Открыть конфигурацию» знаходимо гілку «Документы». Натискуємо на значок «+». У списку документів, що з’явився, відшукайте документ «ВыплатаЗП», установіть на ньому курсор та, натиснувши праву кнопку миші, виберіть пункт «Модуль документа». У модулі, що відкрився, необхідно відшукати процедуру «ПроводкиСтрока()» (див. рисунок) та закоментувати два рядки. Для цього на початку рядка потрібно набрати «//» (знаки ділення з цифрової клавіатури). Шрифт рядка стає зеленого кольору, і програма перестає його бачити при виконанні команд, що рівнозначно видаленню. Звісно, ці рядки можна взагалі видалити з тексту, але думаю, у цьому поки що немає необхідності. Тепер ви цілком можете включити константу «Проводки по кассе только кассовыми ордерами», не побоюючись за проводки платіжної відомості.

 

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі