Теми статей
Обрати теми

Word: ділимо документ на частини

Редакція БК
Відповідь на запитання

Word: ділимо документ на частини

 

Шановна редакціє! Мені часто доводиться аналізувати документи у програмі Word. Переважно це великі таблиці. Коли потрібно порівнювати різні частини документа, багато часу витрачається на його постійне перегортання. Чи можна спростити і прискорити цей процес? Наперед завдячую.

В. Прохорова, бухгалтер, м. Харків

Відповідає Микола КАРПЕНКО, канд. техн. наук, доцент кафедри прикладної математики та інформаційних технологій Харківської національної академії міського господарства

 

Дійсно, працюючи з документом у програмі Word, часто доводиться переміщатися по тексту. Зазвичай мета таких переміщень — порівняти окремі фрагменти документа (тексту чи таблиці). Постійні перегортання швидко стомлюють і починають відволікати від основної роботи. У такій ситуації можна скористатися режимом поділу вікон.

За умовчанням Word відкриває кожен документ в окремому вікні. Однак є можливість поділити документ на дві частини. При цьому кожна частина потрапить до окремого вікна, причому ці вікна будуть взаємопов’язані, тобто будь-які зміни документа в одному з них негайно відобразяться і у другому. Щоб поділити вікно на дві частини, виконуємо такі дії:

1) входимо до меню «

Окно → Разделить». У центрі екрана з’явиться горизонтальна смуга. Її місце розташування буде прив’язане до переміщення покажчика миші. Смуга «відстежує» рух покажчика по вертикалі та переміщується разом з ним;

2) ставимо смугу на потрібну позицію в тексті документа;

3) клацаємо лівою кнопкою миші.

Word поділить простір документа на дві частини по вертикалі. Кожна з них є повноцінним вікном, в якого є своя лінійка, смуга прокручування тощо. Тепер можна діяти так:

1) клацніть мишою у верхній частині документа;

2) знайдіть у верхньому вікні фрагмент тексту, до якого доводиться часто повертатися;

3) клацніть мишою в нижній частині та продовжуйте тут редагувати документ. Обидва фрагменти тексту завжди будуть перед очима, перегортати нічого не доведеться.

Щоб повернутися до традиційного виду документа (зняти поділ вікна), двічі клацніть по роздільнику між вікнами лівою кнопкою миші або зверніться до меню «

Окно → Снять разделение».

 

Успішної роботи! Чекаю ваших запитань, зауважень та пропозицій на

bk@id.factor.ua , nictomkar@rambler.ru або на форумі редакції www.bk.factor.ua/forum.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі