Теми статей
Обрати теми

Перетворення звіту «Картка рахунка» в Excel

Редакція БК
Відповідь на запитання

Перетворення звіту «Картка рахунка» в Excel

 

Як показав час та практика, Excel став незамінним помічником бухгалтера, адже кращої програми для аналізу даних поки що ніхто не придумав. Розкажіть, як привести вивантажений з «1С:Бухгалтерії 8» звіт «Картка рахунка» у формат, придатний для аналізу в Excel?

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Стандартний вид вивантаженого в Excel звіту «

Карточка счета» приблизно такий, як показано на рис. 1. Найбільша проблема полягає в наявності об’єднаних комірок та рознесенні тексту опису операції по декількох комірках. Сортувати чи фільтрувати таку таблицю практично неможливо, спершу доведеться витратити чималу кількість часу на впорядковування даних. А якщо таких таблиць декілька, то мороки вистачить надовго. Але вихід є — на сайті www.planetaexcel.ru можна знайти один чудовий макрос, який допоможе привести таблицю в придатний для роботи вид.

img 1

Отже, за посиланням http://www.planetaexcel.ru/docs/Corrector.xla скачуємо на комп’ютер файл «Corrector.xla». У книзі Excel з вивантаженими даними відкриваємо меню «Сервис → Надстройки» та натискуємо на кнопку «Обзор». У вікні, що відкрилося, вибираємо файл «Corrector.xla» та тиснемо «ОК».

Завдяки цьому у вікні надбудов з’явиться запис «Corrector», напроти нього ставимо прапорець і знову натискуємо «ОК». У результаті з’явиться нова панель інструментів з кнопкою img 2. Натискуємо на неї — і картка рахунка набуває вигляду, як на рис. 2.

img 3

 

Ця обробка підходить і для звіту «Картка рахунка (податковий облік)». Код надбудови на Visual Basic відкрито, а отже, можна її змінити або підкоригувати. Успіхів у роботі!

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі