Теми статей
Обрати теми

Word: текст навколо таблиці

Редакція БК
Відповідь на запитання

Word: текст навколо таблиці

 

Шановна редакціє! Створюючи таблиці у програмі Word, я часто стикаюся з тією самою проблемою. Коли ширина таблиці невелика, вона невдало розміщується на сторінці (праворуч залишається дуже багато місця). Що можна зробити в такій ситуації? Наперед завдячую.

В. Котов, м. Харків

Відповідає Микола КАРПЕНКО, канд. техн. наук, доцент кафедри прикладної математики та інформаційних технологій Харківської національної академії міського господарства

 

Вирішити проблему розміщення таблиці в тексті неважко. Достатньо пригадати, що таблицю, як і рисунок, можна вставити до документа з обтіканням тексту. Подивимося, як це виглядає на конкретному прикладі. Виконуємо такі дії:

1) відкриваємо або створюємо документ, в якому є текст і таблиця;

2) ставимо курсор на область таблиці;

3) клацаємо правою кнопкою миші, з контекстного меню вибираємо пункт «

Свойства таблицы…». З’явиться вікно настройок, як показано на рис. 1;

img 1

4) у цьому вікні знаходимо групу «

Обтекание» та клацаємо в цій групі по іконці «Вокруг». Це означає, що тепер текст обтікатиме таблицю;

5) у групі «

Выравнивание» вибираємо спосіб обтікання таблиці текстом. Можливі такі варіанти: «слева», «по центру» і «справа»;

6) натискуємо на «

ОК». Тепер текст огинатиме таблицю.

Щоб уточнити властивості

обтікання, клацаємо по кнопці «Размещение». Відкриється вікно, як показано на рис. 2. Тут можна конкретизувати об’єкт прив’язки таблиці по горизонталі та по вертикалі, а також уточнити відступи між текстом документа і краями таблиці. Можливі такі варіанти. Список «положение:» групи «По горизонтали» дозволяє розмістити таблицю «Слева», «Справа», «От центра», «Внутри» або «Снаружи». Список «относительно:» в цій самій групі прив’язує таблицю в колонці документа до поля, сторінки або конкретного абзацу. Вирівнювання по вертикалі дозволяє розмістити таблицю зверху, знизу, у центрі або всередині відносно поля, абзацу чи сторінки. У центральній частині вікна (рис. 2) розташовано чотири поля, куди можна ввести відступи між межами таблиці та оточуючим текстом. Щоб таблиця переміщалася разом із текстом документа, можна скористатися прапорцем «перемещать с текстом». При включеному прапорці «разрешить перекрытие» кілька таблиць можуть накладатися одна на одну.

img 2

Порада Включіть прапорець «разрешить перекрытие», якщо потрібно поставити дві таблиці поруч (на одному рівні по вертикалі) у межах сторінки документа.

 

Успішної роботи! Чекаю ваших запитань, зауважень та пропозицій на

bk@id.factor.ua, nictomkar@rambler.ru або на форумі редакції www.bk.factor.ua/forum .
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі