Теми статей
Обрати теми

Донарахування зарплати за минулий період

Редакція БК
Відповідь на запитання

Донарахування зарплати за минулий період

 

Добридень! Працюю в «1С:Бухгалтерії 8» (реліз 1.1.17.3). Підкажіть, будь ласка, як виправити таку ситуацію. У вересні при виплаті зарплати за серпень сталася помилка і одному з працівників нарахували зарплату менше, ніж мало бути. Як тепер у програмі можна виправити цю помилку та донарахувати заробітну плату?

О. Аввакумова, м. Харків

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Слід розуміти, що в цій ситуації йдеться не лише про донарахування заробітної плати працівнику, а й про донарахування податків, а також внесення коригувань до відповідних регістрів програми. У принципі, упоратися з усіма цими завданнями можна за допомогою документа «

Начисление заработной платы». Головне, правильно його заповнити.

Приклад.

Працівнику підприємства Абдулову Ю. В. за серпень було неправильно нараховано зарплату. Загальна сума нарахованої зарплати склала 1850 грн. (податки 334,11 грн.), а мало бути — 2350 грн. Наприкінці вересня помилку було виявлено. Тепер необхідно нарахувати заробітну плату за вересень, при цьому донарахувати 500 грн. та розрахувати податки з цих сум.

Оскільки у програмі в місяці може бути проведено тільки один документ «

Начисление заработной платы», то донарахування слід проводити в документі, яким ви нараховуватимете поточну заробітну плату. Послідовність дій така:

1) створюємо документ «

Начисление заработной платы». У шапці вказуємо поточний місяць розрахунку, тобто «Сентябрь»;

2) у табличній частині вказуємо працівника, якому буде донараховано заробітну плату;

3) на закладці «

Начисления» додаємо рядок з основним нарахуванням, наприклад, «Оклад по дням» та суму донарахування — 500 грн. А от у графах «Период» нам потрібно буде вказати той місяць, за який проводиться донарахування (див. рис. 1), тобто у графі «Дата начала» ставимо «01.08.2010», а у графі «Дата окончания» — «31.08.2010»;

4) нижче додаємо ще один рядок, але вже з нарахуваннями за вересень (рис. 1);

img 1

5) натискуємо на кнопку «

Рассчитать» та переходимо до решти закладок: на кожній із них натискуємо на кнопку «Заполнить» та, нічого не змінюючи, натискуємо на кнопку «Рассчитать» (рис. 2).

img 2

 

img 3

У результаті на кожній вкладці буде розраховано відповідні внески до соціальних фондів та прибутковий податок як з нарахованої заробітної плати за вересень, так і з донарахованої суми.

На рис. 2 видно, як відбувається розрахунок внесків до соціальних фондів за місяць, в якому було допущено помилку.

Після проведення документ сформує проводки, як показано на рис. 3. У проводках буде зазначено остаточні суми нарахованих внесків. Так, наприклад, сума внеску із заробітної плати працівника до Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності склала 30 грн. (23,5 + 25 - 18,5).

Виплата заробітної плати здійснюється у звичайному порядку.

 

Чекаємо ваших листів на електронну адресу редакції

id@bk.factor.ua. Успіхів у роботі!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі