Теми статей
Обрати теми

Безоплатна передача товарів

Редакція БК
Відповідь на запитання

Безоплатна передача товарів

 

Добридень, підкажіть, як в «1С:Бухгалтерії 8» платформа 8.2 (реліз 1.1.17.3) списати товари, які наше підприємство безоплатно передає іншій юридичній особі?

І. Іванець, м. Луганськ

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Якщо товар первісно купувався для використання в господарській діяльності підприємства, то перед його списанням потрібно провести документ «

Изменение налогового назначения запасов» (рис. 1). Чому виникає така необхідність? У програмі здійснюється контроль використання товарів за видом діяльності, для якого придбавався товар. Тому, якщо ви спробуєте списати товари, куплені для використання в господарській діяльності, на негосподарську, то документ просто не буде проведено.

У документі «

Изменение налогового назначения запасов» на закладці «Товары» слід вказати товар, який ви збираєтеся безоплатно передавати іншій організації, та у графі «Новое налоговое назначение» зазначити вид «Нехоз. д-сть, не обл. НДС» (рис. 1). Провівши документ, у бухгалтерському обліку нарахуємо податкові зобов’язання, оскільки відбувається втрата права на податковий кредит. А в податковому обліку буде збільшено валові доходи.

img 1

Вид діяльності скориговано. Тепер можемо списувати товари з балансу. Використовуємо для цього документ «

Списание товаров» з видом операції «Товары, продукция» (рис. 2). Після проведення документа буде сформовано проводку Дт 949 — Кт 281.

img 2

І на підставі документа «

Изменение налогового назначения запасов» вводимо податкову накладну з видом операції «Условная продажа». Проводки, сформовані документом, наведено на рис. 3.

img 3

Якщо товари, що віддаються безоплатно, придбавалися для використання в негосподарській діяльності, достатньо буде документа «

Списание товаров».

 

Чекаємо ваших листів на електронну адресу редакції

id@bk.factor.ua. Успіхів у роботі!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі