Теми статей
Обрати теми

Настроювання розрахунково-платіжної відомості

Редакція БК
Стаття

Настроювання розрахунково-платіжної відомості

 

У програмі «1С:Бухгалтерія 8.1» подано як типові форми розрахунково-платіжних відомостей щодо розрахунку заробітної плати, так і розрахункову відомість довільної форми. У статті розповімо про те, як настроїти відомість типової форми, щоб у ній було відображено не лише такі заздалегідь визначені види розрахунків, як оклад за днями та за годинами, податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, а й ті, які користувач створив самостійно, — суми лікарняних, відпускних, профспілкові збори, аліменти.

Ірина АФАНАСЕНКО, консультант «Б & К»

 

Настроювати зручну розрахунково-платіжну відомість ми будемо на підставі типової форми П-6 — саме вона служитиме нам шаблоном.

Звіт «

Расчетно-платежная ведомость (по сотруднику)П-6» типової форми П-6 (меню «Зарплата» або «Операции → Отчеты») дозволяє сформувати розрахунково-платіжні відомості щодо працівників. При цьому звіт можна формувати щодо всіх організацій чи однієї з організацій та підрозділу або за заданим списком працівників. Таке настроювання можна здійснити, натиснувши на кнопку img 1 «Отбор» на командній панелі вікна звіту «Типовая форма П-6» (рис. 1).

img 2

У вікні настройки відбору, що відкрилося, кнопка «Сформировать» виводить на екран відомість щодо конкретного працівника, заповнену інформацією про його нарахування та утримання, що зберігається в інформаційній базі на заданий період.

Нарахування та утримання потрапляють до колонок звіту згідно з інформацією, що зберігається у формі настройки. Форма настройки відкривається натисненням на кнопку «Настройки» (рис. 2).

img 3

У нижній частині форми настройки на закладці «Параметры данных» перелічено найменування всіх колонок, а вгорі зазначено, які види розрахунку потрапляють до цієї колонки (рис. 2).

Для того щоб додати вид розрахунку до цієї колонки, необхідно натиснути у верхній частині форми настройки на гіперпосилання «

Добавить». Наприклад, щодо працівниці Павлової І. С. до відомості за березень 2011 року не потрапляють суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності та допомоги по тимчасовій непрацездатності, а щодо працівниці Кліменко В. Д. — сума оплати відпустки.

У нижній частині форми настройки на закладці «

Параметры данных» знайдемо найменування колонки «Допомоги та інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів фондів державного соціального страхування (нарахування, колонка 42)», а у верхній частині натиснемо на гіперпосилання «Добавить» та зі списку «Начисления организации» виберемо вид розрахунку, що відповідає вмісту колонки (рис. 3). Так само додамо види розрахунку і для інших колонок:

— «

Оплата перших 5 днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів підприємства (нарахування, колонка 43)»;

— «

Відпустка за поточний місяць (нарахування, колонка 16)»;

— «

Відпустка за наступний період (нарахування, колонка 17)».

img 4

Потім натиснемо на кнопку «ОК» у нижній частини форми настройки та зберігаємо настройку звіту за допомогою кнопки «Сохранить значения» на командній панелі вікна звіту (рис. 4).

img 5

На рис. 5 і 6 показано фрагменти розрахунково-платіжних відомостей щодо працівниць Кліменко В. Д. та Павлової І. С.

img 6

 

img 7

Щоб не допустити ситуації, коли стосовно певного виду розрахунку здійснено нарахування, а інформація про них не потрапляє до відомості, у формі настройки існує прапорець «

Проверять состав колонок». У разі виявлення помилки програма повідомить про це у службовому повідомленні, приклад якого наведено на рис. 7.

img 8

 

Розглянутий нами механізм настроювання звіту дозволить настроїти типову форму розрахунково-платіжної відомості незалежно від її редакції. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі