Теми статей
Обрати теми

Переплата ПДФО

Редакція БК
Відповідь на запитання

Переплата ПДФО

 

Добридень! Підкажіть, будь ласка, як в «1С:Бухгалтерії 8.1» (реліз 1.1. 23.1) урахувати переплату податку на доходи, що відбулася внаслідок помилки, допущеної в платіжному дорученні?

С. Іващенко, м. Одеса

Відповідає

Ірина АФАНАСЕНКО, консультант «Б & К»

 

У програмі факт переплати ПДФО відображається в декілька етапів. Для більшої наочності пропоную змоделювати схожу ситуацію і вже на конкретному числовому прикладі виконати в програмі всі необхідні дії.

Приклад

При виплаті заробітної плати за лютий 2011 року до бюджету було перераховано податок на доходи в сумі 3

41,34 грн. замість нарахованих 314,34 грн.

Перший етап

. Оформляємо документ «Зарплата к выплате» з видом виплати «Очередная выплата», при цьому не повинна враховуватися сума переплати з ПДФО (рис. 1).

img 1

Другий етап

. Створюємо документ «Зарплата к выплате» з видом виплати «Перечисление НДФЛ (без выплаты зарплаты)» на суму переплати податку на доходи. Документ можна заповнити за характером виплати, потім уручну відкоригувати суму ПДФО в колонці «Налог», а в колонці «Доход» нічого вказувати не потрібно (рис. 2).

img 2

Оскільки облік ПДФО є персоніфікованим, то суму переплати відображаємо для конкретного працівника або працівників.

Третій етап

. Оформляємо платіжне доручення на перерахування суми податку на доходи так, як показано на рис. 3. У табличній частині платіжного доручення окремо вказуємо суму ПДФО за основною відомістю «Зарплата к выплате» та суму переплати за відомістю «Зарплата к выплате» з видом виплати «Перечисление НДФЛ (без выплаты зарплаты)».

img 3

Для того щоб урахувати переплачену суму податку на доходи в наступних періодах, документ «Зарплата к выплате» за березень 2011 року слід оформити з видом виплати «Очередная выплата с погашением долгов». Заповнення здійснюється натисненням на кнопку «Заполнить → По характеру выплаты» (рис. 4).

img 4

Далі, як завжди, оформляємо платіжне доручення на перерахування податку на доходи.

У разі недоплати ПДФО виплата зарплати оформляється з урахуванням фактично перерахованої суми податку у звичайному режимі, а в наступному звітному періоді недоплачена сума податку на доходи враховується за допомогою документа «

Зарплата к выплате» з видом виплати «Очередная выплата с погашением долгов».

 

Успіхів у роботі та якомога менше помилок!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі