Теми статей
Обрати теми

Заповнення звітності в OPZ

Редакція БК
Відповідь на запитання

Заповнення звітності в OPZ

 

У попередньому номері йшлося про заповнення Декларації з податку на прибуток у програмі «Податкова звітність» (OPZ). Сьогодні ми розглянемо питання щодо складання в програмі інших звітів, таких як Податкова декларація екологічного податку, туристичного збору та звіт суб’єкта малого підприємництва.

Відповіді підготувала

Олександра ВІНЦЕВИЧ , радник податкової служби ІІІ рангу

 

Заповнила бланк «Податкова декларація екологічного податку». Начебто заповнила всі реквізити, але при перевірці структури програма «Податкова звітність» (OPZ) видає помилку: «

Документ не пройшов перевірку структури:Error parsing "as unsignedLong datatype. The element: ‘HKOATUU’ has an invalid value according to its data type.» Підкажіть, що я ще не заповнила?

 

По-перше, ви не заповнили такий реквізит, як «

Код органу місцевого самоврядування за місцем перебування платника на податковому обліку в органах державної податкової служби (за основним місцем обліку) за КОАТУУ». Його треба відобразити в третьому полі зазначеного бланка (в якому надається інформація про самого платника).

До речі, КОАТУУ розшифровується як Класифікатор об`єктів адміністративно-територіального устрою України (з ним можна ознайомитись в Інтернеті). Наприклад, Деснянському району м. Києва належить код 8036400000.

По-друге, навіть тоді, коли вказане поле буде заповнено, все одно програма видасть помилку, щоправда, вже іншу: «

Документ не пройшов перевірку структури:Error parsing "as unsignedLong datatype. The element: ‘HKOATUU1’ has an invalid value according to its data type. »

Ця помилка буде свідчити про те, що і в іншому подібному полі відсутній показник. Річ у тім, що в четвертому полі (а в ньому надається інформація про мiсце розміщення стаціонарних джерел забруднення та/або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів, місцезнаходження пунктів продажу палива) обов’язково також повинен стояти код органу місцевого самоврядування за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення та/або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів, за місцезнаходженням пунктів продажу палива (за неосновним місцем обліку платника) за КОАТУУ.

Щойно і цей код буде проставлений, за відсутності інших помилок при перевірці структури програма «Податкова звітність» (OPZ) більше не видаватиме помилок.

 

Що треба поставити в полі під назвою «

Код організаційно-правової форми господарювання» Податкової декларації туристичного збору?

 

В мережі Інтернет ви маєте можливість відкрити «Класифікатор організаційно-правових форм господарювання (КОПФГ)». Саме він містить

коди організаційно-правової форми господарювання. Наприклад, приватне підприємство має код 120, державне підприємство — 140, комунальне підприємство — 150, товариство з обмеженою відповідальністю — 240 тощо.

Звертаємо увагу на те, що у версії 1.29.15 розробники програми «Податкова звітність» (OPZ) під час перевірки структури зробили можливим контроль програми за вказаним показником. У версії 1.29.16 зазначений контроль програма вже не здійснює, але цей показник все одно має бути заповнений.

Заповнила звіт суб’єкта малого підприємництва в OPZ та зробила перевірку структури, але програма пише: «

Документ не пройшов перевірку структури: Element content is invalid according to the DTD/schema. Expecting: H1KY, HHY, H3KV, HY.». Що це все значить і що робити, бо через цю помилку документ зберігається не у відповідному форматі?

Програма «Податкова звітність» (OPZ) дає вам підказку про те, що ви забули заповнити друге поле під назвою «

Звітний період». Як тільки ви зробите клік на блакитному прямокутнику, який розташований ліворуч від слів «II квартал», у цьому прямокутнику автоматично буде проставлено «Х». Подальша перевірка структури (якщо всі інші показники заповнені правильно) помилок більше не виявить.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі