Теми статей
Обрати теми

Новини&Програми

Редакція БК
Новини

img 1

 

Грудневий випуск диска «1С:ІТС (Україна)»

Вийшов новий випуск «1С:ІТС (Україна)» за 2011 рік. На диску представлені такі компоненти, як «1С:Підприємство 8», версія 8.2.14.540, а також такі конфігурації для платформ:

1) «1С:Підприємство 8»:

— «1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України», редакція 2.3, версія 2.3.13 (оновлення);

— «1С:Підприємство 8. Конфігурація Управління невеликою фірмою для України», редакція 1.3, версія 1.3.2 (оновлення);

— «1С:Підприємство 8. Зарплата і кадри для бюджетних установ України», редакція 1.0, версія 1.0.15 (оновлення);

— «1С:Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України», редакція 1.0, версія 1.0.15 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);

— «1С:Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України» (базова версія), редакція 1.0, версія 1.0.15 (оновлення);

— «1С:Підприємство 8. Типова конфігурація Конвертація даних», редакція 2.1, версія 2.1.5 (дистрибутив + оновлення);

— «1С:Підприємство 8. CRM ПРОФ для України», редакція 1.3, версія 1.3.3 (дистрибутив і оновлення);

2) «1С:Підприємство 7.7»:

— Конфігурація «Зарплата + Кадри для України», версія 7.70.034;

3) форми звітності:

— за III квартал 2011 року (випуск 4) для конфігурацій «Бухгалтерський облік для України» та «Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України»;

— за III квартал 2011 року (випуск 1) для конфігурації «Бухгалтерський облік для бюджетних установ Україні», редакція 2;

— за III квартал 2011 року (випуск 4) для конфігурації «Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України».

З грудневого випуску ІТС за 2011 рік починається публікація нового довідника «Податок на прибуток: від обліку до звіту». У цьому довіднику планується докладно розглянути один із основних податків — податок на прибуток — від формування об’єкта оподаткування, порядку обчислення та сплати до формування звітності з цього податку. У матеріалах випуску наведено загальні питання регулювання цього податку, а також визначено коло платників, їх права та обов’язки.

Розділ «Податок на доходи фізичних осіб» довідника «Праця і заробітна плата» доповнено новими матеріалами.

Джерело: 1c.ua

 

ДПС України пропонує в електронному вигляді
Договір про визнання електронних документів

Процедури формування Договору про визнання електронних документів (далі — Договір) та Повідомлення в електронному вигляді реалізуються акредитованими центрами сертифікації ключів, які включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, у власному програмному забезпеченні.

Реквізитами Договору, що підлягають обов’язковому заповненню платником податків, є номер договору, дата заповнення, назва органу ДПС за місцем реєстрації платника податків, реквізити посадової особи органу ДПС (начальника, заступника начальника ДПІ), адреса органу ДПС, а також зазначені в Договорі дані про платника податків.

Договір підписується ЕЦП посадових осіб платника податків та ЕЦП відбитку печатки в порядку та при дотриманні умов, визначених абз. 2 — 4 п.п. 7.1 п. 7 розд. III Інструкції, та відсилається електронною поштою на адресу Інформаційного порталу органів ДПС України.

Про отримання Договору органом ДПС платнику податків як підтвердження направляється перша квитанція, підписана ЕЦП ДПС України.

Після підписання Договору з боку органу ДПС платнику податків надсилається друга квитанція та Договір, підписаний ЕЦП ДПС України. Відкриті сертифікати ЕЦП платника податків, яким підписано Договір, автоматично імпортуються до бази сертифікатів Інформаційного порталу органів ДПС України.

У разі відхилення органом ДПС Договору платнику податків надсилається друга квитанція із зазначенням причини відмови, підписана ЕЦП ДПС України.

Укладення з органом ДПС Договору надає платнику податків можливість, але не зобов’язує його подавати до органу ДПС податкові документи в електронному вигляді, якщо інше не передбачено законом.

При зміні ЕЦП директора або ЕЦП печатки платника податків необхідне повторне укладення Договору між платником податків та органом ДПС України.

Повідомлення формується та відправляється платником податків для виконання на адресу Інформаційного порталу органів ДПС України у випадках:

— уведення нової посади з наданням права ЕЦП податкових документів в електронному вигляді;

— призначення на посаду, що передбачає право ЕЦП податкових документів в електронному вигляді, нового працівника;

— заміни існуючого сертифіката відкритого ключа.

У Повідомленні при внесенні записів про осіб, яким надано право ЕЦП, можна задавати виключно три типи підписів:

— «Директор» — для директора та заступника директора;

— «Бухгалтер» — для бухгалтера та заступника бухгалтера;

— «Підпис податкових накладних» — для осіб, яким надано право підпису податкових накладних.

При формуванні Повідомлення допускається вказувати в ньому декількох осіб.

Сформований запит підписується ЕЦП усіх осіб, уключених до Повідомлення.

Усі реквізити Повідомлення обов’язкові для заповнення. У разі їх відсутності Повідомлення для виконання не приймається.

Сформоване Повідомлення додатково підписується ЕЦП директора та ЕЦП відбитку печатки (за наявності).

Процедура відправлення Повідомлення та інформування платника податків про його обробку аналогічна процедурі передачі та обробки Договору.

Строк обробки відповідальним працівником органу ДПС Договору — до 5 робочих днів, Повідомлення — до 6 годин.

Джерело: sta.gov.ua

 

Державна реєстрація баз персональних даних

Усі бази персональних даних в електронному вигляді та/або в картотеках, в яких обробляються персональні дані, незалежно від обсягу, форми їх використання, виду діяльності підприємства, підлягають державній реєстрації.

Цього вимагають Закон України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI, Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 р. № 611, та Порядок подання заяв про реєстрацію баз персональних даних та про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних, затверджений наказом Міністерства юстиції України від 08.07.2011 р. № 1824/5.

Згідно з переліченими вище нормативними документами у ПК «M.E.Doc» було реалізовано можливість підписання електронним цифровим підписом заяви на реєстрацію баз персональних даних*.

* Про те, як подати заяву про реєстрацію бази персональних даних за допомогою ПК «M.E.Doc», читайте на с. 13. — Прим. ред.

Джерело: www.me-doc.com.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі