Теми статей
Обрати теми

Новини&Законодавство

Редакція БК
Новини

img 1

 

Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт: нова форма

На виконання п.п. 170.9.2 Податкового кодексу України наказом ДПАУ від 23.12.2010 р. № 996 затверджено:

— форму Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт;

— Порядок складання Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт.

Наказ від 23.12.2010 р. № 996 набрав чинності з 31.01.2011 р.

(Наказ ДПА України «Про затвердження форми Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, і Порядку його складання» від 23.12.2010 р. № 996)

 

Затверджено Положення про реєстрацію в Держреєстрі фізичних осіб — платників податків

З метою реалізації ст. 63 і 70 Податкового кодексу України ДПАУ наказом від 17.12.2010 р. № 954 затвердила Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків.

Цим Положенням визначено, зокрема, порядки та процедури:

— реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі;

обліку осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган ДПС;

подання заяви про зміну даних, що вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають позначку в паспорті);

унесення позначки до паспортів фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби, про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

унесення до паспортів фізичних осіб даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру.

Наказ від 17.12.2010 р. № 954 набрав чинності

з 21.01.2011 р.

(Наказ ДПА України «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та втрату чинності деякими наказами Державної податкової адміністрації України» від 17.12.2010 р. № 954)

 

Нова Декларація акцизного податку

На виконання п. 223.2 Податкового кодексу України наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1030 затверджено:

— Декларацію акцизного податку;

— Розрахунок суми акцизного податку щодо підакцизних товарів (продукції), на які встановлено специфічні ставки акцизного податку (додаток 1 до Декларації акцизного податку);

— Порядок заповнення та подання Декларації акцизного податку.

Наказ від 24.12.2010 р. № 1030 набере чинності з дня офіційного опублікування.

(Наказ ДПА України «Про затвердження форми Декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання Декларації акцизного податку» від 24.12.2010 р. № 1030)

 

Порядок продовження граничних строків для подання податкової декларації

Відповідно до пп. 102.6 — 102.7 Податкового кодексу України граничні строки для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов’язань підлягають продовженню керівником контролюючого органу (його заступником) на письмовий запит платника податків, якщо такий платник податків протягом зазначених строків:

— перебував за межами України;

— перебував у плаванні на морських суднах за кордоном України у складі команди (екіпажу) таких суден;

— перебував у місцях позбавлення волі за вироком суду;

— мав обмежену свободу пересування у зв’язку з ув’язненням чи полоном на території інших держав або внаслідок інших обставин непереборної сили, підтверджених документально;

— був визнаний за рішенням суду безвісно відсутнім або перебував у розшуку у випадках, передбачених законом.

На виконання зазначених положень наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 044 затверджено відповідний Порядок, яким визначено механізм продовження граничних строків для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов’язань відповідно до норм Податкового кодексу України.

Наказ від 24.12.2010 р. № 1044 набере чинності з дня офіційного опублікування.

(Наказ ДПА України «Про затвердження Порядку застосування норм пунктів 102.6 — 102.7 статті 102 Податкового кодексу України» від 24.12.2010 р. № 1044)

 

Затверджено Книгу обліку доходів і витрат та Порядок її ведення

Відповідно до п. 176.1 Податкового кодексу України платники податку на доходи фізичних осіб зобов'язані, зокрема, вести облік доходів і витрат в обсягах, необхідних для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу, у разі якщо такий платник податку зобов'язаний подавати декларацію або має право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків, у тому числі при застосуванні права на податкову знижку.

Форми такого обліку та порядок його ведення визначаються центральним податковим органом.

На виконання цієї норми наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1022 затверджено:

— форму Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу (далі — Книга);

— Порядок ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу.

Платники податку повинні заводити Книгу самостійно. Книга, як правило, являє собою зошит чи блокнот, який платники податків придбавають самостійно.

Записи у графах Книги та підрахунки відображених у ній даних провадяться для цілей заповнення річної податкової декларації.

Облік документів та відомостей, пов'язаних з правом на отримання податкової знижки, платники податків можуть вести в реєстрі документів, записи в якому здійснюються в довільній формі.

Книга та реєстр документів (за наявності) знаходяться у платників податку та мають надаватися органам ДПС на їх вимогу.

Наказ від 24.12.2010 р. № 1022 набрав чинності з 21.01.2011 р.

(Наказ ДПА України «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та Порядку ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу» від 24.12.2010 р. № 1022)

 

З’явився новий Довідник пільг № 56

ДПАУ листом від 26.01.2011 р. довела до відома платників податків Довідник № 56 пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов'язкових платежів станом на 01.01.2011 р.

Зазначений Довідник застосовується при заповненні звіту за формою № 1-ПП «Про суми пільг в оподаткуванні юридичних осіб та фізичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності».

(Лист ДПАУ «Довідник № 56 пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов’язкових платежів станом на 01.01.2011» від 26.01.2011 р. № 56)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі