Теми статей
Обрати теми

Довідник кодів ДПІ в програмі OPZ «Податкова звітність»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Довідник кодів ДПІ в програмі OPZ «Податкова звітність»

 

Оскільки наше підприємство має філії, то розрахунок земельного податку потрібно буде відправити до ДПІ в іншому місті. Код моєї ДПІ мені одразу повідомили в податковій інспекції, коли я брав програму «Податкова звітність», а от код тієї податкової, до якої необхідно буде відправити зазначений розрахунок, я не знаю. Чи є такий перелік кодів на сайтах податкових органів, щоб я зміг з’ясувати необхідний код?

Відповідає

Олександра ВІНЦЕВИЧ , головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Статтею 286 розд. XIII Податкового кодексу України передбачено, що платники земельного податку (крім громадян) самостійно обчислюють суму земельного податку щороку за станом на 1 січня і до 1 лютого поточного року подають податкову декларацію на поточний рік відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки.

Що стосується пошуку кодів ДПІ на сайтах податкових органів для заповнення в програмі «

Податкова звітність» бланку «Податковий розрахунок земельного податку» та відповідних додатків до нього, то вам це не знадобиться, адже розробники зазначеної програми передбачили наявність цієї інформації в самій програмі.

Знайти цей перелік платник податків може шляхом натискання зверху ліворуч на слово «

Довідник». У вікні, яке відкрилося, обираються слова «Довідник інспекцій». Крім указаного шляху, розробники зробили і прямий шлях, щоб платник податків міг одразу потрапити в «Довідник ДПІ». Це можна зробити, натиснувши курсором зверху ліворуч на панелі інструментів програми на спеціальний значок із зображенням маленького будиночка .

У лівому верхньому кутку вікна, яке відкрилося, слід обрати потрібну область України або міста Київ чи Севастополь шляхом натискання курсором на кнопку, яка розташована праворуч області чи міста. Після натискання на неї платник податків одразу побачить перелік тих ДПІ, які розташовані в цій області або в одному з цих міст. У стовпчиках ліворуч від назв податкових інспекцій будуть указані коди інспекцій і районів (див. рисунок).

img 1

Але слід бути обачним під час вибору коду ДПІ, адже зазначений перелік містить як ті коди, що вже відмінені, так і ті, які податкова інспекція має на цей час.

Ось, наприклад, ДПІ в Шевченківському районі м. Києва раніше мала код 2614, але він був замінений (про що є відмітка в переліку), тепер ДПІ у Шевченківському районі м. Києва має код 2659.

 

Правильно запрограмувавши код ДПІ, платник податків буде певен, що його звітність дійде до потрібного адресата.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі