Теми статей
Обрати теми

Одна податкова накладна за роздробом за день

Редакція БК
Відповідь на запитання

Одна податкова накладна за роздробом за день

 

Добридень, підкажіть, будь ласка, чи можливо в «1С:Бухгалтерії 8» (1.1.17) оформити одну податкову накладну за роздрібними продажами за день?

І. Семенова, м. Одеса

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Так, така можливість у програмі є. Причому реалізувати її можна декількома способами.

Перший — заходимо в меню «Налоговый учет → Налоговая накладная» у журналі податкових накладних, що відкрився, додаємо новий документ з видом операції «Итоговая в рознице по облагаемому НДС». Заповнюючи табличну частину з довідника «Номенклатура», вибираємо елемент «Реализация в розницу» та вказуємо кількість «1», а також загальну суму з ПДВ (рис. 1).

img 1

Документ сформує проводку:

Дт 6434 «Податкові зобов’язання роздріб» — Кт 6412 «Розрахунки з ПДВ».

Другий

варіант варто використовувати у випадку, якщо в підприємства декілька роздрібних точок. За допомогою обробки «Формирование налоговых накладных по рознице» (меню «Налоговый учет» або меню «Продажа»). У вікні обробки вказують організацію, дату та виконувані дії. На рис. 2 ми вказали, що бажаємо не лише сформувати податкові накладні, а й переглянути документ до проведення (уключено опції «Открывать документы» та «Проводить документы»).

img 2

Для заповнення податкової накладної використовується інформація про прийняту роздрібну виручку по зазначену дату, на суму якої не було виписано податкові накладні. У результаті за кожний день буде сформовано підсумкову податкову накладну на загальну суму.

 

Чекаємо ваших листів на електронну адресу редакції

id@bk.factor.ua. Успіхів у роботі!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі