Теми статей
Обрати теми

Віртуальний бухгалтер для підприємця

Редакція БК
Стаття

Віртуальний бухгалтер для підприємця

 

img 1

Концепцію Web 2.0, однією з головних ідей якої стало перенесення до Інтернету звичних операцій із прикладних рішень, що встановлюються на комп’ютер, насамперед було реалізовано для домашніх користувачів. У якийсь момент людям стало зручніше читати пошту не за допомогою поштового клієнта, а через веб-сервер, наприклад, з використанням сервісу Gmail, створювати документи не в текстовому редакторі Microsoft Word, а за допомогою редактора Google Docs, створювати список справ не в органайзері Microsoft Outlook, а на сайті, наприклад, у Rememberthemilk.

Корпоративний ринок донедавна з недовірою ставився до переходу «в онлайн», до ідеї Web 2.0, поки деякі компанії не почали надавати послуги на кшталт SAAS (Software as а Service), а також «облачні» сервіси, а інші не визнали, що використання такого роду інструментів часто є справою вигіднішою та дешевшою, ніж великих прикладних рішень, що встановлюються на ПК.

Тому в останні півтора-два роки з’явилося багато онлайн-сервісів для підприємців. Але сервісів для ведення бухгалтерського обліку в підприємців поки що небагато, точніше, він один — «Где Деньги». Про цей сервіс і йтиметься у пропонованій статті.

Надія БАЛОВСЯК, доцент кафедри інформаційних систем та мереж Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Internetessa.com

 

Онлайн-сервіси — це адекватніші ціни, простий доступ з будь-якої точки, підключеної до Інтернету, проста масштабованість (коли ПЗ або сервіс потрібно зробити доступним для більшої кількості користувачів) та переносність (практично зникає проблема переустановлення ПЗ при зміні комп’ютера).

Проект «

Где Деньги» поки що запущено в режимі тестування. Однак випробувати його в роботі можна легко — достатньо зазначити свою електронну адресу на сайті, після чого через деякий час надійде запрошення і можна приступати до тестування.

Автори цього проекту підкреслюють, що головним його завданням є створення онлайн-сервісу, за допомогою якого підприємці могли б вести бухгалтерію самостійно, без допомоги фахівців. Перш за все інструмент «

Где Деньги» призначено для підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Після введення логіна та пароля користувач отримає у вікні браузера доступ до свого робочого простору, на якому подано декілька вкладок, серед яких «

Главная», «Доходы», «Расходы», «Счета», «Сделать», «Реквизиты», «Настройки» (рис. 1). На головній сторінці сайта викладено зведену інформацію про доходи, витрати і баланс, а також зведені дані на рахунках і список заборгованостей з оплати податків.

img 2

За допомогою сервісу «Где Деньги» користувачі можуть вести повний облік своїх доходів і витрат. Для записів про доходи і витрати існують окремі розділи у вікні сайта. Наприклад, додаючи інформацію про отриманий дохід, користувач зазначає ім’я контрагента, від якого отримано кошти, тип розрахунків (безготівкова та готівкова реалізація, унесення власних коштів, інші надходження) та опис, а також суму і рахунок, на підставі якого переказано кошти. Усі операції записуються на вкладці «Доходы» у зворотному хронологічному порядку — нові записи розміщено вгорі (рис. 2). На підставі записів з розділу «Доходы» сервіс дозволяє сформувати різні бухгалтерські документи, наприклад квитанції, рахунки, накладні, виписки у формі, готовій для друку, де буде заповнено всі поля. Саме в такий спосіб уводяться дані до розділу «Расходы», у якому теж формуються друковані форми документів. Окремий розділ на сайті призначено для рахунків, на підставі яких формуються списки доходів і витрат.

img 3

Вкладка «Сделать» являє собою календар виплати податків. Перед формуванням звітності сервіс пропонує користувачам заповнити всі необхідні для цього поля — номери рахунків банку, вид діяльності, номер податкової служби тощо. При виборі кнопки «Выполнить» поруч з назвою податку сервіс дозволяє сформувати ще одну друковану форму податкової звітності. Звіт можна легко зберегти у вигляді окремого файлу.

Крім того, реквізити користувача подано на окремій однойменній вкладці, де їх згруповано за типами — особові дані, реєстраційні дані, оподаткування, реквізити банку.

 

Оскільки проект щойно запущений та працює поки що в тестовому режимі, можливі певні нестикування. Про всі помилки автори проекту пропонують повідомляти адміністрацію ресурсу. А поки що можна сміливо стверджувати, що онлайнову бухгалтерію для підприємців започатковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі