Теми статей
Обрати теми

Нарахування авансу не формує проводок

Редакція БК
Відповідь на запитання

Нарахування авансу не формує проводок

 

Добридень! Як би дивно це не звучало, але я тільки починаю працювати в «1С:Бухгалтерії 7.7» (раніше вела облік у підприємця за допомогою Excel). Підкажіть, як правильно в програмі нарахувати аванс співробітникам? Річ у тім, що коли я здійснюю нарахування, суми авансу в документі відрізняються від тих, які були задані в картці для співробітника. І при проведенні документа проводки не формуються.

О. Власова, м. Краматорськ

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Нарахування авансу в «1С:Бухгалтерії 7.7» оформляється документом «

Начисление ЗП» з видом виплати «Аванс» (рис. 1).

img 1

Чинне законодавство зобов’язало виплачувати роботодавця зарплату працівникам не рідше 2 разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, і не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата, а сам розмір авансу має бути не нижче оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника. У зв’язку з цим суми авансу в «1С:Бухгалтерії 7.7» стали розраховуватися по-іншому.

Якщо раніше сума авансу задавалася в картці працівника та автоматично «підтягувалася» в документ «Начисление ЗП», то зараз сума нарахованого авансу розраховується виходячи з фактично відпрацьованих днів, кількість яких указують у табличній частині документа в графі «Дн.». При розрахунку авансу сума окладу працівника, зазначена в його картці, ділиться на кількість робочих днів у місяці та отриманий результат помножується на кількість фактично відпрацьованих днів.

Порада При заповненні документа в полі «Количество рабочих дней» установіть кількість днів, за яку ви маєте намір виплатити аванс, та натисніть кнопку «Заполнить». Після чого в табличній частині у всіх працівників буде автоматично встановлена кількість відпрацьованих днів. Потім у цьому полі встановіть загальну кількість робочих днів у місяці.

Документ буде заповнено даними для виплати зарплати за першу половину місяця вже за вирахуванням ЄСВ та ПДФО, тобто сумою до виплати.

Заповнивши документ у такий спосіб, натисніть кнопку «

Рассчитать». У графі «К выплате» буде зазначено суму авансу «чистими». Натиснувши на кнопку «Печать», ви зможете переглянути суми утриманих податків.

Що стосується проводок, їх документ «

Начисление ЗП» з видом виплати «Аванс» не формує, оскільки він призначений тільки для розрахунку суми авансу. Проводки з утримання податків буде сформовано наприкінці місяця документом «Начисление ЗП» з видом виплати «Основная ЗП».

Якщо після виплати авансу ви сформуєте оборотно-сальдову відомість, то побачите, що за рахунком 661 зазначені суми з мінусом (рис. 2). Хай вас це не лякає, наприкінці місяця при виплаті основної заробітної плати обороти за рахунком вирівняються.

img 2

 

Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі