Теми статей
Обрати теми

Нумерація податкових накладних у філіях

Редакція БК
Відповідь на запитання

Нумерація податкових накладних у філіях

 

Добридень! Підкажіть, будь ласка, як зробити нумерацію податкових накладних через дріб, якщо їх виписують філії та структурні підрозділи підприємств у програмі «1С:Бухгалтерія 7.7»?

В. Марченко, м. Харків

Відповідає

Юлія КАМІНСЬКА , консультант «Б & К»

 

Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом ДПАУ від 21.12.2010 р. № 969 (далі — Порядок № 969), визначено форму податкової накладної та порядок її заповнення. Новий порядок дещо ускладнив заповнення податкових накладних у програмі «1С», оскільки потребує більшої уважності. Крім того, установлено нові правила складання податкових накладних філіями та структурними підрозділами.

Як і раніше, якщо не зареєстровані платниками податку на додану вартість філії та інші структурні підрозділи платника податків самостійно здійснюють поставку товарів/послуг та провадять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податків, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право виписування податкових накладних. Для цього платник податків повинен кожній філії та структурному підрозділу присвоїти окремий числовий номер, про що письмово повідомити орган державної податкової служби за місцем його реєстрації як платника податку на додану вартість. При складанні податкової накладної філією або структурним підрозділом платника податків порядковий номер податкової накладної встановлюється з урахуванням присвоєного числового номера та визначається числом через дріб.

У чисельнику порядкового номера податкової накладної проставляється порядковий номер, а в знаменнику — числовий номер філії або структурного підрозділу.

Платники податку на додану вартість складають окремі податкові накладні за видами діяльності, передбачають

спеціальний режим оподаткування та зазначають у порядковому номері накладної після дробу перед номером філії чи структурного підрозділу код відповідної діяльності

2

— сільськогосподарські підприємства, які застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства відповідно до ст. 209 Податкового кодексу; 

3

— сільськогосподарські підприємства всіх форм власності, які відповідають критеріям, визначеним ст. 209 Податкового кодексу, але не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства та рибальства і реалізують молоко, худобу, птицю, вовну власного виробництва, а також молочні продукти, молочну сировину та м’ясопродукти, вироблені у власних переробних цехах; 

4

— переробні підприємства всіх форм власності, які згідно з п. 1 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу за реалізовані ними молоко, молочну сировину та молочні продукти, м’ясо та м’ясопродукти, іншу продукцію переробки тварин, закуплених у живій вазі (шкури, субпродукти, м’ясо-кісткове борошно), у повному обсязі спрямовують суми податку на додану вартість до спеціального фонду державного бюджету.

Рекомендації щодо заповнення нової форми податкової накладної також викладено в листі ДПАУ від 11.01.2011 р. № 547/7/16-1117.

Для створення філії податкової накладної в програмі «1С» з правильною нумерацією необхідно виконати такі дії:

— у меню «

Документы» вибрати «Налоговый учет» документ «Налоговая накладная»;

— заповнити всі реквізити вкладки «

Основные» зазначеного документа;

— перейти на вкладку «

Дополнительно» та в полі «Специальный режим» проставити номер філії або структурного підрозділу, який виписує податкову накладну (див. рисунок);

— після цього необхідно зберегти та провести документ.

У друкованій формі документа номер податкової накладної буде зазначено через дріб, як і вимагає Порядок № 969 (див. рисунок).

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі