Теми статей
Обрати теми

Як додати кнопку на панелі інструментів

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як додати кнопку на панелі інструментів

 

Шановна редакціє «Б & К»! Підкажіть бухгалтеру, який виконує функції створення та проведення документа «Банковская выписка» в програмі «1С:Бухгалтерія 7.7», як можна вивести на панель інструментів кнопку швидкого виклику цього документа? Чи зможу я це зробити самостійно?

О. Іванова, м. Луганськ

Відповідає Юлія Камінська, консультант «Б & К»

 

У вашому випадку створити кнопку на панелі інструментів доволі просто, тому вважаю, що ви впораєтеся із цим самостійно. Послідовність дій має бути такою:

1. Зайдіть до «1С:Бухгалтерії 7.7» у режимі «Конфигуратор».

2. Відкрийте конфігурацію, зайшовши до пункту головного меню «Конфигурация», виконайте команду «Открыть конфигурацию».

3. У вікні «Конфигурация», що відкрилося, перейдіть на закладку «Интерфейсы» (закладку розташовано внизу вікна).

4. У закладці, що відкрилася, двічі клацніть мишкою по іконці «Основной».

5. У вікні «Редактировать…», що відкрилося, подвійним клацанням мишки виберіть пункт «Панели инструментов».

6. У вікні «Основной - Редактор панелей инструментов», що відкрилося, у розділі «Список панелей» знайдіть пункт «Документы». При цьому в розділі «Состав панели» з’явиться інформація про всі кнопки-іконки цього журналу, які може бути розміщено користувачем на панелі інструментів у програмі (рис. 1).

img 1

7. Для додавання на панель інструментів кнопки-іконки «Документы.БанковскаяВыписка» натисніть на кнопку «Новый элемент» (рис. 1).

8. У вікні «Свойства элемента панели инструментов», що відкрилося, у полі «Объект» зі списку, що спливає, вкажіть «Документы.БанковскаяВыписка», у полі «Команда» виберіть таке саме значення. Після цього поля «Подсказка:» і «Короткая подсказка:» заповнюються автоматично (рис. 2).

img 2

Поле «Короткая подсказка:» відповідає за назву кнопки-іконки на панелі інструментів у програмі.

9. Змініть назву цього поля відповідно до своїх вимог і збережіть елемент, натиснувши на кнопку «ОК». У результаті в полі «Состав панели» з’явилася створена кнопка-іконка (рис. 3).

img 3

10. Ви можете присвоїти новій кнопці-іконці піктограму на свій розсуд, вибравши її з розділу «Библиотека пиктограмм». Для цього в розділі «Состав панели» виділіть елемент «Документы.БанковскаяВыписка.Ввести», а в розділі «Библиотека пиктограмм» двічі клацніть мишкою по вподобаній картинці. Після цих дій зображення кнопки в розділі «Состав панели» зазнає перетворення.

11. Закрийте вікно та збережіть зміни.

Перевіримо, що у вас вийшло. Запустіть «1С:Бухгалтерію 7.7» у режимі «1С:Предприятие». На панелі інструментів має з’явитися нова кнопка «Банковская выписка» (рис. 4).

img 4

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших запитань на адресу bk@id.factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі