Теми статей
Обрати теми

Новини&Законодавство

Редакція БК
Новини

img 1

 

Затверджено новий Держреєстр РРО

Наказом ДПСУ від 04.11.2011 р. № 114 затверджено новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, що включає інформацію про назву моделі, модифікацію, версію внутрішнього програмного забезпечення, строк первинної реєстрації в органах ДПС, сферу застосування РРО.

Реєстр уключає РРО, дозволені до первинної реєстрації, та РРО, первинну реєстрацію яких заборонено.

Також визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПАУ «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» від 13.01.2011 р. № 21.

Наказ № 114 набрав чинності з 4 листопада 2011 року.

(Наказ ДПС України «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» від 04.11.2011 р. № 114)

 

Мін’юст зареєстрував нову форму Декларації з податку на прибуток

Як повідомляється на офіційному сайті Міністерства юстиції України, Мін'юстом зареєстровано наказ Міністерства фінансів України від 28.09.2011 р. № 1213, яким затверджується нова форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємства.

На момент підготовки номера зазначений наказ не оприлюднено. Утім, згідно з п. 46.6 Податкового кодексу України нова форма Декларації набирає чинності для складання звітності з податкового періоду, наступного за податковим періодом, в якому відбулося її оприлюднення.

Таким чином, якщо наказ від 28.09.2011 р. № 1213 буде оприлюднено в листопаді (IV квартал 2011 року), форма нової Декларації з податку на прибуток набуде офіційного статусу лише у I кварталі 2012 року. Звітувати за новою формою доведеться лише починаючи зі звітного періоду за I квартал 2012 року.

Як випливає з консультації фахівців ДПСУ, податківці також підтримують цю позицію (див. відеоінтерв’ю із заступником начальника Управління адміністрування податку на прибуток та податкових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПСУ Олексієм Задорожним, розміщене на офіційному сайті ДПСУ).

( Наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства» від 28.09.2011 р. № 1213)

Змінено підстави для проведення обов’язкової інвентаризації

Наказом Міністерства фінансів України від 08.09.2011 р. № 1116 унесено зміни до Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11.08.94 р. № 69, якими дещо змінено перелік підстав для обов'язкового проведення інвентаризації.

Якщо в попередній редакції п.п. «д» п. 3 цієї Інструкції проведення інвентаризації було обов'язковим за приписом судово-слідчих органів, то тепер інвентаризація має проводитися за рішенням суду або на підставі належним чином оформленого документа органу, який відповідно до закону має право вимагати проведення такої інвентаризації. У цих випадках інвентаризація має розпочатися у строк, зазначений у належним чином оформленому документі вказаного органу, але не раніше дня отримання підприємством відповідного документа.

При цьому в разі проведення інвентаризації на зазначених підставах посадові особи відповідного органу (за їх згодою) можуть бути присутні при інвентаризації.

Наказ № 1116 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

(Наказ Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків» від 08.09.2011 р. № 1116)

 

Затверджено нові форми статистичної звітності у сфері
 роздрібної торгівлі та ресторанного господарства

Державний комітет статистики України наказом від 31.10.2011 р. № 276 затвердив такі форми державних статистичних спостережень зі статистики роздрібної торгівлі та ресторанного господарства:

— № 7-торг (річна) «Звіт про наявність торговельної мережі та мережі ресторанного господарства» (запроваджується починаючи зі звіту за 2011 рік);

— № 12-торг (річна) «Про наявність і використання торговельної мережі на ринках та реалізацію сільськогосподарської продукції на них» (уводиться в дію починаючи зі звіту за 2011 рік);

— № 1-торг (нафтопродукти) (місячна) «Про продаж світлих нафтопродуктів та газу» (запроваджується починаючи зі звіту за січень 2012 року).

Форми державних статистичних спостережень, затверджені цим наказом, поширюються:

№ 7-торг — на всіх юридичних осіб, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства;

№ 12-торг — на юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, які мають ринки;

№ 1-торг (нафтопродукти) — на юридичних осіб, їх відокремлені підрозділи, фізичних осіб — підприємців, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами та газом через автозаправні станції та автомобільні газонаповнювальні компресорні станції.

Наказ № 276 набрав чинності з 31 жовтня 2011 року.

(Наказ Держкомстату України «Про затвердження форм державних статистичних спостережень зі статистики роздрібної торгівлі та ресторанного господарства» від 31.10.2011 р. № 276)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі