Теми статей
Обрати теми

Перепродаж програми фірми «1С» приватній особі

Редакція БК
Відповідь на запитання

Перепродаж програми фірми «1С» приватній особі

 

Шановна редакціє «Б & К»! Можливо, хтось із ваших експертів зможе роз’яснити таке питання. Підприємством була придбана програма фірми «1С», зараз це підприємство практично не функціонує. Чи може воно продати (передати) програму «1С» бухгалтеру (як фізичній особі чи підприємцю)? Якщо так, то що для цього потрібно?

А. Соломин, м. Одеса

Відповідає Ірина ТОДОСІЙЧУК , експерт з питань захисту авторських прав фірми «1С:Україна»

 

Фірма «1С» не регламентує господарські відносини між суб'єктами господарської діяльності та подальший продаж програмних продуктів, що використовуються. Однак існують певні процедури (правила). На жаль, у своєму запитанні ви не вказали конфігурацію програми.

Так, якщо фірма, на яку придбано ліцензію на право використання програмного продукту «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством», то в разі зміни власника цієї ліцензії (цього продукту) необхідно звернутися до постачальника цього продукту, надавши йому такі документи:

1) заяву від зареєстрованого користувача (у вільній формі із зазначенням причини перереєстрації, реєстраційних номерів продуктів та реквізитів нового власника: поштова адреса, телефон, факс, ПІБ керівника). Цю заяву має бути завірено підписом керівника та круглою печаткою фірми;

2) підтвердження, що новий користувач продукту отримав програмне забезпечення (зазначений вище програмний продукт «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством») з повною комплектацією. Підтвердження може бути у формі опису комплектації програмного продукту, переданого новому користувачу. Замість цього опису можна надати лист від нового користувача (власника програмного продукту) про те, що він отримав переданий йому продукт у повній комплектації та претензій не має. Цей лист також має бути завірено круглою печаткою та підписом керівника підприємства;

3) заявку на придбання програмного продукту «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством» від нового користувача, завірену круглою печаткою та підписом керівника.

Якщо фірма придбала ліцензію на право використання будь-якого іншого програмного продукту, ніж «1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством», то в разі зміни власника продукту необхідно звернутися до служби технічної підтримки користувачів та надати на факс (044) 390-82-50 чи електронну пошту hline@1c.ua копії таких документів:

1. Заяву від зареєстрованого користувача (у вільній формі, із зазначенням причини перереєстрації, реєстраційних номерів продуктів та реквізитів нового власника: поштова адреса, телефон, факс, ПІБ керівника), завірену підписом керівника та круглою печаткою фірми.

2. Підтвердження, що новий користувач продуктів отримав програмне забезпечення з повною комплектацією. Для цього необхідно надати опис комплектації програмного продукту, переданого новому користувачу.

Замість цього опису можна надати лист від нового власника програмного продукту про те, що той отримав програму в повній комплектації та претензій не має. Цей лист також має бути завірений круглою печаткою та підписом керівника підприємства.

Звертаємо також увагу: якщо програмний продукт (в обох випадках) зареєстровано на фізичну особу або на фізичну особу — підприємця, для діяльності якої не обов’язкова наявність круглої печатки, то, крім заяви, необхідно додати ксерокопію паспорта (розворот з фотографією та ПІБ).

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших питань на адресу bk@id.factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі