Теми статей
Обрати теми

Онлайн-бухгалтерія iFin — чи може безплатне бути якісним

Редакція БК
Стаття

Онлайн-бухгалтерія iFin — чи може безплатне бути якісним

 

Минуло два місяці, як у червні 2012 року компанія iFin оголосила про безоплатний доступ до онлайн-бухгалтерії. Вона стала першою в Україні безоплатною SaaS-програмою, в якій можна одночасно вести облік, склад, розраховувати зарплату, створювати звітність та здавати її через Інтернет.

Володимир ЛАВРЕНОВ

 

Коли чуєш, як пропонують щось безоплатне, відразу виникає стійка парадигма «безоплатне може бути або поганим, або дуже поганим».

Здивовано-недовірлива реакція виникає у багатьох, хто телефонує на гарячу лінію компанії iFin, коли вони чують про те, що можна створювати та здавати звіти, і нічого за це не платити, у тому числі й за ключі ЕЦП. Так чому онлайн-бухгалтерія iFin, яка стільки вміє робити, стала безоплатною?

На це запитання відповів Олег Бетехтін, генеральний директор компанії iFin: «Створюючи програму, ми мали на меті надати підприємцю можливість займатися своїм бізнесом, а не здригатися від однієї думки, що настав час здавати звіт.

Ми — не альтруїсти, ми — прагматики, і добре знаємо, де і на чому можна робити гроші. Ми теж не хочемо стояти в чергах до податкової інспекції, не хочемо платити за можливість звітувати перед державою за результати своєї праці. Ми не хочемо заробляти на тому, що має бути безоплатним за умовчанням. І я впевнений, врешті-решт, в Україні буде створено електронний уряд, зручні сервіси, за користування якими не потрібно буде нічого платити. iFin уже бере в цьому активну участь.

Будь-який користувач онлайн-бухгалтерії iFin у будь-який час, з будь-якого пристрою, що має вихід в Інтернет, завжди зможе зайти на сторінку iFin.ua, швидко підготувати звіт та відправити його до податкової інспекції, Пенсійного фонду чи органу статистики. Перелік цих органів постійно розширюватиметься. Проте можливість здати звіт завжди залишатиметься стабільно безоплатною.

Ми не приховуємо, що, зробивши онлайн-бухгалтерію безоплатною, ми зароблятимемо на рекламі. Чим успішнішим буде сервіс iFin.ua, тим краще і зручніше він буде для користувача. Завдяки активній участі користувачів, ми щодня покращуємо онлайн-бухгалтерію».

Так що ж криється під вивіскою «працюй з iFin безоплатно», запитає скептичний підприємець?

 

Терміново потрібний бухгалтер,
 бажано зі знанням бухобліку

(оголошення схвильованого підприємця… місяць після реєстрації)

Розпочинаючи свою справу, як правило, ви залишаєтеся наодинці і зі своїм бізнесом, і з державою. Доведеться самостійно вирішувати і підприємницькі проблеми, і фіскальні. Проте не кожному це до снаги. Уже через місяць ви почнете відчувати недостатність облікового досвіду, знань законодавства. Незважаючи на фінансові втрати, доведеться подумати про розширення штату на одного співробітника, який знає бухоблік.

Корисна річ — бухгалтерський аутсорсинг. Скористався ним — і можна спати спокійно. Щоправда, за таке задоволення потрібно заплатити, і чимало.

Зате, використовуючи онлайн-бухгалтерію iFin, ви безоплатно придбаваєте команду фахівців у сфері обліку, фінансів, оподаткування. Вона компетентна та легко керована. Користувачу iFin досить тільки дати завдання «що і коли зробити».

Інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс онлайн-бухгалтерії дозволяє вести свій бізнес, не заглиблюючись у нюанси бухобліку, стежити за строками сплати податків, готувати та відправляти звітність до податкової інспекції, Пенсійного фонду та органу статистики.

Натисніть кнопку, щоб створити рахунок, і до роботи приступить команда iFin. Використовуючи механізм автозаповнення, до первинного документа вводяться необхідні дані, виконуються розрахунки для створення звітної документації.

Введіть прибуткову чи видаткову накладну, заповнивши зручну форму, і онлайн-бухгалтерія автоматично проведе всі рухи товару на складі, підготує партії до відвантаження, розрахує собівартість.

Зробіть відмітки в Календарі свого працівника про те, що він три дні був на лікарняному, і iFin сам виконає розрахунки із зарплати та відобразить результати у платіжній відомості. Навіщо наймати працівника, який, можливо, знає бухоблік, коли є команда професіоналів, що зробить цю роботу безоплатно?

 

— Батьку, дай почитати щось із фентезі.

— Візьми мою звітну документацію…

(із розмови знервованого підприємця… квартал після реєстрації)

Підприємця найбільше напружують відносини з державою і насамперед необхідність звітувати перед нею про свою діяльність. Головний біль будь-кого, хто вирішив заробляти гроші, відкривши свою справу. Уже в перший звітний період він зрозуміє, що «попав на звіти». Що ж робити?

Можна використовувати спеціальну програму для підготовки звітності, яку безоплатно пропонує податкова інспекція (OPZ), проте ця програма не призначена для відправки звітів до податкової.

Можна використовувати зручну програму для здавання електронних звітів, наприклад, «АртЗвіт» або відому комерційну програму «М.Е.Dос». Однак, щоб підготувати в них звіт, потрібно вручну «забивати» дані у форму або використовувати дані із зовнішнього джерела.

Можна використати програму онлайн-бухгалтерії iFin, яка самостійно, на підставі введених первинних документів, підготує звіти. Користувач тільки підписує електронним підписом та дає команду відправити їх до податкової інспекції, Пенсійного фонду та органу статистики.

Ви кажете, що вашу бухгалтерію вже веде облікова система, і вона вас задовольняє? Чудово! Проте не влаштовує те, що вона не вміє здавати звіти? Не біда. А може, ви просто не хочете платити за можливість здавати електронну звітність? Розуміємо. Рішення є. Вивантажте в онлайн-бухгалтерію iFin xml-звіт, створений у вашій програмі. Потім підпишіть його ЕЦП та відправте до відповідної інстанції.

Навіщо платити за можливість здавати звіт, коли і підготовка, і здавання звітності буде виконано легко та безоплатно?

 

Тримайтеся, ми вже йдемо на виручку!
 Так, а у вас є виручка?

(з листа до втомленого підприємця… півроку після реєстрації)

Чудові настільні облікові системи — є і бухгалтерія, і склад, і зарплата, і регламентовані звіти. Можна використовувати типову конфігурацію, і не нервувати щодо оновлень — вони регулярно надходитимуть. Утім, у типовій конфігурації далеко не завжди можна врахувати специфіку обліку на підприємстві.

Можна скористатися послугами розробника та настроїти систему під свої потреби, проте тоді виникнуть проблеми зі стандартним оновленням. Змінилося законодавство — викликай фахівця, внось зміни до розрахункового алгоритму, форм документів.

Користувачі SaaS-програм можуть самостійно настроїти систему залежно від специфіки підприємства, їх не напружують проблеми з оновленням. У разі використання таких систем не потрібні ні фахівці-конфігуратори, ні професіонали-реаніматори.

В онлайн-бухгалтерії iFin, одному з представників SaaS-сервісів, досить пройти автоматизовану процедуру реєстрації підприємства, відповівши на запитання щодо специфіки свого бізнесу, і до ваших послуг готова до роботи система обліку, підготовки та здавання звітності. Залежно від форми власності та системи оподаткування ви отримаєте відповідний специфіці вашого бізнесу обліковий інструментарій.

Онлайн-бухгалтерія iFin завжди актуальна. Розробник програми щодня вдосконалює її, відстежуючи зміни в законодавстві та оперативно реагуючи на пропозиції та зауваження користувачів.

Ви скажете, що жодна програма не вирішить за вас усіх проблем? Та згнітивши серце, підете до інспектора. Будь-який візит до податкової інспекції — це стрес для людини навіть зі сталевими нервами, незалежно від того, що у вас у руках: звіт чи запитання з приводу чергових податкових новацій.

 

Онлайн-бухгалтерія iFin стане вашим персональним консультантом з питань обліку, оподаткування, ведення бізнесу. На будь-яке запитання, пов’язане з проблемами підприємництва, ви отримаєте відповідь електронною поштою чи у спеціальному розділі програми.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі