Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Власники
касових апаратів спілкуватимуться
з податковою дистанційно

З наступного року підприємці, які працюють з касовими апаратами, звітуватимуть до податкової в автоматичному режимі. Це стане можливим завдяки впровадженню електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій.

Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

За словами аналітиків податкової, таке нововведення позбавить суб’єктів господарювання необхідності закуповувати і зберігати протягом 3 років сотень кілограмів паперової контрольної стрічки. До того ж автоматична передача інформації значно спрощує процес звітування до податкової.

У свою чергу, електронне звітування надасть можливість дистанційного контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, та дозволить ще більше зменшити кількість перевірок таких платників.

На сьогодні переважна більшість перевірок цієї категорії платників проводиться за заявами громадян та інформацією від державних органів про наявність правопорушень у суб’єктів господарювання і є виключно крайнім засобом впливу на недобросовісних підприємців.

Порівняно з минулим роком у 2012 році кількість перевірок підприємств, які використовують касові апарати, скорочена вдвічі. А перевірки малих підприємств цієї групи — взагалі у 6 разів. Так, за 10 місяців поточного року було проведено 22 тисячі таких перевірок, з яких малого бізнесу — лише 2,7 тисячі.

Джерело: sts.gov.ua

 

Бізнес можна
зареєструвати
вже через Інтернет

В Україні почалася пілотна експлуатація порталу, що дозволяє зареєструвати бізнес в онлайн-режимі. Про це повідомили в Держкомпідприємництва України.

Так, як зазначили фахівці відомства, через «Реєстраційний портал» можна сформувати та подати пакет документів в електронному вигляді для держреєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців. Для цього слід скористатися електронним цифровим ключем та зареєструватися на порталі rp.irc.gov.ua.

Розробники запевняють, що система зручна у використанні, а підказки допоможуть правильно заповнити реєстраційні форми.

Для ідентифікації користувача та підписання пакета документів у системі можуть використовуватися ключі електронного цифрового підпису таких акредитованих центрів сертифікації ключів:

— Центр сертифікації ключів «Masterkey» товариства з обмеженою відповідальністю «Арт-майстер»;

— Центр сертифікації ключів закритого акціонерного товариства «Інфраструктура відкритих ключів»;

— Центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби;

— Центр сертифікації ключів Державної митної служби України;

— Центр сертифікації ключів державного підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України».

Джерело: ubr.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі