Теми статей
Обрати теми

Процес звітності в підказках

Редакція БК
Стаття

Процес звітності в підказках

 

Як показує практика, сучасний бухгалтер для успішної роботи має бути забезпечений повноцінною інформаційною підтримкою та сучасними інструментами для ведення бухгалтерського і податкового обліку на підприємстві, а також оперативною інформацією та механізмами для заповнення і своєчасного здавання звітності.

Якщо потреби першої частини викладеного вище постулату забезпечуються спеціалізованими інформаційно-правовими продуктами для бухгалтерів, зокрема, системою «ЛІГА:ЗАКОН», то у сфері звітності досі не було продукту, який поєднував би в собі не лише процеси заповнення та здавання електронної звітності, а також і основи їх інформаційного супроводу.

У грудні 2012 року, спеціально напередодні важливого етапу в житті кожного бухгалтера — річної звітності, на ринку продуктів електронного документообігу компанією «БЕСТ» буде презентовано систему електронного документообігу «M.E.Doc» з новою можливістю «ЛІГА:Підказка» від компанії «ЛІГА:ЗАКОН» — розробника однойменних програмно-інформаційних продуктів.

Матеріал надано компанією «БЕСТ»

 

«ЛІГА:Підказка»

«ЛІГА:Підказка» — це інформаційна підтримка процесу підготовки звітності зі спеціально розробленими експертами «ЛІГА:ЗАКОН» методичними коментарями до форм звітності.

«ЛІГА:Підказка» складається з двох блоків: новинно-інформаційний блок та блок методичної підтримки процесу підготовки звітності.

У новинно-інформаційному блоці подано:

щотижневі новини світу звітності у формі відеоогляду найважливіших звітних новин (рис. 1) та стрічки новин у звичній, текстовій формі. Спеціальний архів збереже ці новини протягом 30 днів і дозволить вам не пропустити важливу інформацію, навіть якщо ви деякий час не заходили до програми «Ліга:Підказка»;

img 1

спеціальні довідники щодо звітності містять найнеобхіднішу для роботи інформацію в актуальній та зручній формі (рис. 2);

img 2

календар бухгалтера, наведений у двох варіантах: хронологічному і стандартному.

Блок методичної підтримки процесу підготовки звітності містить:

«Основа» — загальні відомості про форму;

«Алгоритм» — алгоритм заповнення по рядках;

«Стоп» — типові помилки та їх виправлення;

«Важливо» — інформер з наголосом на важливих точках (нюансах) звіту.

 

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ФОРМУ

Основні відомості, що системно розкривають суть наочного призначення та суб’єктний склад респондентів: що таке складові показників у цьому звіті, як вони формуються, яка інформація потрібна для правильного та коректного складання цього звіту; можливість самоаналізу ступеня готовності всіх необхідних вхідних даних для початку процесу заповнення звіту.

 

АЛГОРИТМ ЗАПОВНЕННЯ ПО РЯДКАХ

Необхідні відомості для безпосереднього заповнення показників у прив’язці до конкретного рядка, для покрокового руху у формі звіту (рис. 3).

img 3

 

ТИПОВІ ПОМИЛКИ ТА ЇХ ВИПРАВЛЕННЯ

Найпоширеніші помилки та неточності, що допускаються у процесі складання конкретної форми, та описовий алгоритм можливих способів їх усунення (виправлення), а також рекомендації щодо недопущення цих та інших помилок.

Важливість цього матеріалу полягає не лише в тому, що потреба у вивченні його змісту виникає за фактом виявлення помилки, а в тому, що він дає змогу не припуститися помилок (превентивний контроль).

 

ІНФОРМЕР З НАГОЛОСОМ НА ВАЖЛИВИХ ТОЧКАХ (НЮАНСАХ) ЗВІТУ

Оперативна інформація, яка сигналізує про те, що якесь конкретне місце звіту потребує підвищеної уваги у зв’язку з новими правилами, наявністю формальних та неформальних факторів.

Якщо конкретна звітна форма вже має супровідні підказки, то:

— зверху над формою розташовано посилання на повний текст супровідних підказок;

— ліворуч від рядків звіту відображаються спеціальні маркери для різних типів підказок;

— праворуч від рядків звіту знаходиться коротка підказка з можливістю виходу на докладніший опис (рис. 4).

img 4

Різноколірна гама інформаційних підказок допоможе легко орієнтуватися в їх суті та відкривати для себе необхідну інформацію саме в потрібний момент.

Модуль призначено для роботи як юридичних, так і фізичних осіб, залежно від того, з яким статусом ви користуєтеся програмним продуктом «M.E.Doc».

Користувачі, які використовують демо-версію продукту «M.E.Doc», бачитимуть відповідно і демо-версію «ЛІГА:Підказка», в якій зазначені вище блоки буде подано у спеціальному демонстраційному варіанті.

 

Звичайно, навіть найпрофесійніші експертні підказки не замінять бухгалтерам повного комплексу нормативної, аналітичної та консультаційної інформації, достатньої для прийняття управлінських рішень щодо організації бухгалтерського та податкового обліку на підприємстві, однак, безумовно, дуже знадобляться в цей відповідальний підсумковий період заповнення звітних форм.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі