Теми статей
Обрати теми

Як виписати податкову накладну на отриманий аванс

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як виписати податкову накладну на отриманий аванс

 

День добрий! Веду облік в «1С:Бухгалтерії 8» (реліз 1.2.5.3). Не можу розібратися, як на підставі отриманого платіжного доручення сформувати податкову накладну. Увесь час з’являється повідомлення, що заповнити документ номенклатурним складом неможливо. Що робити?

І. Покатилова, м. Харків

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Річ у тім, що коли ви вводите податкову накладну на підставі документа «Платежное поручение входящее», програма не знає, за що саме вам заплатили та яку номенклатуру ставити в податковій накладній. Тому і з’являється повідомлення про те, що неможливо заповнити документ номенклатурним складом та пропонує відкрити спеціальну обробку (рис. 1). У вікні повідомлення потрібно натиснути кнопку «ОК». У результаті перед вами з’явиться обробка «Формирование налоговых документов» (рис. 1).

img 1

Ця обробка призначена для допомоги користувачу в заповненні номенклатурним складом податкових документів («Налоговая накладная» та «Приложение 2 к налоговой накладной»).

На цьому етапі в закладці «Данные» потрібно або вказати документ, з якого номенклатуру буде взято для формування податкової накладної, або вручну ввести номенклатурні позиції.

Для ручного введення товару потрібно двічі клацнути мишкою по рядку «Строки, добавленные вручную» та у вікні, що відкрилося, указати номенклатуру для заповнення податкової накладної (рис. 2). Після того як номенклатуру вибрано, можна закрити вікно підбору та формувати податкову накладну.

img 2

А от якщо ви виписували покупцю рахунок, то в другій табличній частині, що називається «Номенклатурный состав формируемых налоговых документов (итоговые суммы в гривнях)», потрібно натиснути кнопку img 3. У списку, що відкрився, знайти документ «Счет» та вибрати потрібний рахунок. У результаті до табличної частини обробки буде додано цей документ. При цьому весь номенклатурний склад вибраного рахунка позначається для перенесення до податкового документа.

Після того як документ-підставу вибрано, натиснувши у вікні обробки кнопку «Сформировать», ви отримаєте заповнений документ «Налоговая накладная» (рис. 3).

img 4

Таким чином, за допомогою обробки ви зможете без проблем виписати податкову накладну на отриманий аванс, а також легко сформувати одну податкову накладну в ситуації, коли покупець оплатив авансом декілька рахунків.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо на ваші запитання за адресою bk@id.factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі