Теми статей
Обрати теми

Новини&Електронна звітність

Редакція БК
Новини

img 1

 

Ключі підпису податкова обіцяє видавати швидко та безкоштовно

Процедура отримання платником безкоштовного ключа електронного цифрового підпису забиратиме не більше 25 хвилин, — пообіцяв голова Державної податкової служби О. Клименко. Про це він заявив, представляючи акредитований Центр сертифікації електронних ключів, що працюватиме у складі ДПСУ.

«Громадян у цьому Центрі та його регіональних відділеннях обслуговуватимуть 150 кваліфікованих фахівців, які пройшли відповідне навчання. Ми гарантуємо не тільки швидкість, а й якість сервісу — унікальні криптографічні модулі українського виробництва пройшли всі державні експертизи та забезпечують надійний захист інформації», — підкреслив посадовець.

Він також повідомив, що з 30 травня починає працювати розгалужена мережа пунктів видачі та реєстрації електронних ключів — 26 відділень в обласних центрах та 11 — у Києві. Податкова служба має намір до кінця року відкрити ще установи і в районних центрах, інших великих містах. Голова ДПСУ підкреслив, що для платників усі сервіси, що запроваджуються в податкових установах, будуть безкоштовними.

«Для створення найкращого сервісу ми запозичуємо досвід країн з першої десятки рейтингу Всесвітнього банку Paying Taxes. Ми даємо можливість скачувати програми для створення електронних звітів та безкоштовно видаємо ключі електронного підпису, а це не завжди можна зустріти навіть у Європі. Для нас очевидно, що для підвищення інвестиційної привабливості України потрібно пропонувати стандарти обслуговування на рівні, навіть дещо вищому за найкращі зразки», — підсумував О. Клименко.

Джерело: http://sts.gov.ua

 

Відкрився сайт Центру сертифікації ключів ДПСУ

В останні числа травня в Інтернеті з’явився офіційний інформаційний ресурс Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України (саме так називається сайт http://www.cskidd.gov.ua). Щоправда, поки що він не відзначається великою кількістю та різноманітністю інформації, та і взагалі, здається, працює ще в тестовому режимі. Однак на цьому сайті вже сьогодні можна дізнатися про, наприклад, розклад роботи АЦСК, порядок дій для тих, хто хоче зареєструватися та отримати посилений сертифікат відкритого ключа, тощо. Багатьом ця інформація стане у пригоді.

Джерело: http://www.cskidd.gov.ua

 

Клієнти «ПриватБанку» зможуть подавати
 податкові декларації через Інтернет

Фізичні особи та приватні підприємці — клієнти «ПриватБанку» першими з клієнтів українських банків отримали можливість заповнювати і відправляти електронні податкові декларації.

Як повідомила прес-служба банку, послуга формування та подання декларацій до ДПСУ в електронному вигляді доступна клієнтам через інтернет-банк «Приват24».

Електронні податкові декларації через «ПриватБанк» зможуть подавати як фізичні особи, яких закон зобов’язує декларувати свої доходи, так і приватні підприємці, які працюють на єдиному податку. Для переходу на «цифрове» спілкування з податковою потрібний сертифікат електронного цифрового підпису — особистий секретний код, який можна отримати на флешку в будь-якому відділенні банку або скачати в системі «Приват24». Засвідчені електронним підписом документи мають таку саму юридичну силу, як і документи на паперовому носії, підписані власноручно та скріплені печаткою (Закон України «Про електронний цифровий підпис»).

Нагадаємо: «ПриватБанк» став першим і поки що єдиним банком України, до складу якого входить акредитований центр сертифікації ключів. Програмні рішення «ПриватБанку», що застосовуються при поданні електронної податкової звітності, використовують високонадійні засоби ЕЦП, криптографічні алгоритми яких реалізовано відповідно до вимог ДСТУ 4145-2002 і мають відповідні експертні висновки Державної служби спеціального зв’язку і захисту інформації України.

Джерело: http://itnews.com.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі