Теми статей
Обрати теми

Налаштування «Довідника документів»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Налаштування «Довідника документів»

 

Податківці наполегливо рекомендували перейти на подання звітності через мережу Інтернет незважаючи на те, що у нас мале підприємство. Днями встановила у себе програму «Податкова звітність» (OPZ), аби заздалегідь ознайомитись з її можливостями. При налаштуванні бланка «Податкова декларація з податку на прибуток підприємства» у «Довіднику документів» позначила документ галочкою та відразу відкрила, щоб подивитись, які додатки існують. Бо чула, що у декого додаток ОК не відкривається. Як виявилось, у «Довіднику документів» галочками позначились усі додатки (і старі, і нові). Я була змушена напроти кожного «старого» додатка (який відмінений, але досі існує в програмі) сама прибирати галочки. Невже розробники не могли налаштувати програму так, щоб «старі» додатки не відкривались? Це ж зайві дії для бухгалтера.

Відповідає Олександра ВІНЦЕВИЧ, головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Розробники програми це зробили, але дещо іншим методом. Якщо ви поставите галочку у «Довіднику документів» напроти цифр і слів - J01001 «Податкова декларація з податку на прибуток підприємства» та при виході з довідника натиснете кнопку «Зберегти зміни», то потім при відкритті зазначеного бланка (команда «Документ → Новий») або одразу через значок, який позначає «Відкрити» (при налаштуванні відповідного податкового періоду 2012 року), програма автоматично відкриває податкову декларацію з податку на прибуток підприємства, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 28.09.2011 р. № 1213, з усіма додатками, які стосуються саме цієї декларації.

Ті додатки, які відмінені, не відкриються. Тому при налаштуванні «Довідника документів» напроти «старих» додатків декларації не обов’язково прибирати галочки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі