Теми статей
Обрати теми

Як створити користувача в «M.E.Doc»

Редакція БК
Відповідь на запитання

Як створити користувача в «M.E.Doc»

 

Добридень! У нашій бухгалтерії є працівник, який займається тільки виписуванням ПН та їх реєстрацією в ЄРПН. Підкажіть, як у програмі «M.E.Dос» створити користувача для цього працівника та зробити так, щоб він бачив лише необхідні для його роботи документи?

О. Смирнова, м. Львів

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Для реєстрації користувачів у програмі призначено довідник «Користувачі», у ньому ж можна запровадити обмеження доступу до певних документів для кожного з користувачів програми.

На рис. 1 можна побачити, що довідник складається із двох розділів: «Користувачі» та «Ролі». У першому відображаються всі користувачі програми, у другому — ролі, які можна присвоювати користувачам.

img 1

Як вирішити вашу проблему? Потрібно в довіднику «Користувачі» зайти до розділу «Ролі» та додати нову роль, натиснувши на кнопку img 2.

У закладці «Роль» у полі «Назва» ввести назву ролі, наприклад «Бухгалтер ПН». Потім перейти до закладки «Доступ до модулів», де розкрити гілку «Облік ПДВ» та поставити прапорці напроти тих документів, з якими працюватиме працівник з цією роллю (рис. 2). Щоб створена роль збереглася, слід натиснути кнопку «Зберегти».

img 3

Важливо! Одна роль може присвоюватися декільком користувачам. Одному користувачу може бути присвоєно декілька ролей.

Роль створено, залишилося ввести в довідник працівника та присвоїти йому цю роль. Для цього в модулі «Користувачі» зайдіть в однойменний розділ та натисніть кнопку img 4. Перед вами відкриється вікно «Додати користувача» (рис. 3). У цьому вікні потрібно ввести П. І. Б. працівника, його логін та роль — ці поля є обов’язковими для заповнення. Для працівника, який має сертифікат (ваш випадок), указують шлях до каталогу, в якому він зберігається.

img 5

Важливо! Незважаючи на те що поле «Пароль» не є обов’язковим для заповнення, щоб уникнути непорозумінь, при роботі у програмі краще кожному користувачу присвоїти індивідуальний пароль, а в параметрах системи поставити прапорець «Заборонити роботу в мережі під одним користувачем» (рис. 4).

img 6

 

Таким чином, для кожного працівника, який працює з програмою «M.E.Dос», можна створити в довіднику «Користувачі» запис, присвоїти їм різні паролі та надалі відстежувати роботу користувачів в журналі подій.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі