Теми статей
Обрати теми

Чому до декларації з ПДВ не потрапляють дані з додатка 5

Редакція БК
Відповідь на запитання

Чому до декларації з ПДВ не потрапляють дані з додатка 5

 

img 1

Добрий день! Проблема в тому, що до декларації з ПДВ (J0200111) не затягуються дані з додатка 5 (J0215102), хоча під час її заповнення додаток 5 був заповнений і відкритий. Зрештою я була змушена заповнювати декларацію з ПДВ вручну.

При камеральній перевірці бланка «Податкова декларація з податку на додану вартість» програма «Податкова звітність» (OPZ) видала таку помилку:

«Ряд.1 кол.А = Усього за місяць гр.3 Розділу І. Податкові зобов’язання Додатка 5(можливо додаток на даний момент не активний)

Ряд.1 кол.Б = Усього за місяць гр.4 Розділу І. Податкові зобов’язання Додатка 5(можливо додаток на даний момент не активний)/»,

хоча під час камеральної перевірки цієї декларації додаток 5 був заповнений і відкритий. Підкажіть, будь-ласка, з якої причини я не змогла автоматично сформувати декларацію з ПДВ?

Відповідає Олександра ВІНЦЕВИЧ, головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

Судячи з номера бланка, проблема полягає в тому, що бланк «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту» (додаток 5) був сформований у програмі «Податкова звітність» (OPZ) версії 1.29.20. У цій версії бланк має як раз такий номер, як ви вказали (J021510 2). А от у новіших версіях програми (1.29.21 і 1.29.22) цей бланк має дещо інший номер (J0215103).

Указаний вами номер бланка «Податкова декларація з податку на додану вартість» (J0200111) вперше був наданий у версії 1.29.21.

От і виходить, що декларація з ПДВ та додаток 5 були створені вами в різних версіях програми «Податкова звітність» (OPZ). Саме з цієї причини програма під час автоматичного заповнення так би мовити «не бачить» вашого додатка 5.

Порада Перевірити, яка версія документа заповнюється вами, можна, зайшовши в меню «Довідники» (пункт «Довідник версій документів» (див. рисунок)).

img 2

При цьому нагадуємо, що бланки, пов’язані з ПДВ, з 1 лютого 2012 року подаються у вигляді, затвердженому наказом Міністерства фінансів України «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» від 25.11.2011 р. № 1492.

До речі, формування та подання звітності з ПДВ у попередньому вигляді, затвердженому наказом ДПСУ «Про затвердження форм та порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» від 25.01.2011 р. № 41, було однією з причин неприйняття такої звітності в 20-х числах лютого 2012 року Інформаційним порталом органів ДПСУ.

 

Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі