Теми статей
Обрати теми

Автоматизація напрокат — орендуємо систему «1С»

Редакція БК
Стаття

Автоматизація напрокат — орендуємо систему «1С»

 

Сьогодні жодна порядна фірма не обходиться без програмного забезпечення від фірми «1С». Це єдиний на сьогодні продукт, який починаючи з 1991 року міцно закріпився в сегменті автоматизації для ведення бухгалтерії та обліку в торгівлі, будівництві, медицині, та практично й у всіх сферах, де необхідна чітка структуризація бізнесу. Програми «1С» відомі, проте й недешеві, тому більшість фірм вирішують не купувати продукт, а просто орендувати послугу. Як це зробити краще та дешевше, а також які проблеми можна вирішити за допомогою програми «1С» — докладніше в цій статті.

Михайло ТАРАЗЕВИЧ, директор компанії UH.ua

 

Переважна більшість підприємств у своїй діяльності використовують саме продукт «1С». Коли програми тільки з’явилися на ринку, компанії вважали за краще придбавати забезпечення. Але на початкових етапах бізнесу не всі компанії можуть собі дозволити купівлю програми. Установлення, налагодження, навчання та зарплата працівників, утримання та оновлення програми — усе це потребує чималих витрат. Тому серед підприємств все частіше практикується використання програми в оренду або так звана послуга автоматизації онлайн. Такі відомі продукти, як «1C:Бухгалтерія 8» і «1С:Управління торгівлею» (див. рисунок), часто використовуються підприємствами за допомогою доступу в Інтернет. Це зручно і надійно, коли керівники побоюються з приводу зберігання баз в офісі та бажають у такий спосіб захистити дані. Та й в деяких технічних моментах саме оренда є вигіднішою, ніж придбання автоматизованих програм. Компаніям, які мають проблеми з адмініструванням та ІТ, коли постійно порушується роботоздатність мережі або сервера, використання «1С» онлайн за межами фірми дозволяє просто оминути проблему. Тоді будь-які документи й облік уже не залежать від збоїв усередині компанії.

img 1

 

Від початкового бізнесу до філіальної мережі

Попит на використання програми «1С» онлайн нестримно зростає. Адже дійсно, як для нових підприємств, що недавно відкрилися, так і для великих регіональних мереж, вона скрізь застосовна. Оренда програми зручна в управлінні, оскільки доступ до неї можна здійснити впродовж 24 годин на добу через мережу Інтернет з будь-якої точки планети. Власнику досить ввести логін та пароль — і можна починати роботу. Але крім зручності, варто окремо звернути увагу на те, які проблеми можна вирішити за допомогою впровадження автоматизації та обліку на підприємстві.

На початкових етапах бізнесу оренда ПЗ вигідна, насамперед, з фінансового боку, коли потрібна серйозна автоматизація при обмежених витратах. Адже необхідно віддати чималу суму на придбання продукту, а також виділяти фінанси на його подальший супровід, а використання онлайн вийде дешевшим, ніж купівля.

Оренда «1С» відкриває можливості для інтеграції з базами даних партнерів або для мережі філій, незалежно від того, в якій точці світу вони розташовані — підключення до системи можливе з будь-якого комп’ютера або мобільного телефону (смартфону) через Інтернет без установлення додаткового програмного забезпечення.

Якщо бухгалтер обслуговує декілька компаній або філій, то в одній програмі можна відкрити декілька різних доступів, що полегшить інтеграцію даних, скоротить тимчасові витрати та позбавить від можливих помилок та втрат даних.

Також якщо в компанії є віддалені працівники, то вони можуть користуватися базами даних на відстані. Наприклад, якщо працюють декілька бухгалтерів із різних географічних місць, то кожному можна забезпечити свій доступ до програми. Тому іноді оренду «1С» ще називають «онлайн-офісом», позаяк у цій програмі не лише зручно об’єднати робочі функції, а й є можливість найняти працівників із різних країн.

Плюс оренди програми ще в тому, що всі дані зберігаються на віддаленому сервері з іншим географічним розташуванням, при передачі на який інформація кодується, а фізичний доступ до комп’ютера відсутній. Це забезпечує додаткову безпеку. Траплялися випадки, коли після придбання та встановлення «1С» в офісах, деякі компанії через ризик витоку даних згодом переходили на онлайн використання.

 

Відчути різницю

Якщо провести своєрідний моніторинг вартості, ну хоча б серед онлайн-джерел, що пропонують продукт «1С», то ціни на придбання цього програмного забезпечення не можна назвати доступними. Ліцензійне ПЗ не може коштувати дешево. Наприклад, можна розглянути два варіанти — придбання програми або її оренду за ціновими категоріями, які пропонує компанія UH.ua.

 

Оренда «1С» економічно вигідніше ніж її придбання

Опції

Придбання «1С»

Оренда «1С»

Сервер оптимальної конфігурації з системою дублювання жорстких дисків

Від 1200 у. о.

Уключено до вартості послуги

Забезпечення безперебійного живлення та кондиціонування

Від 500 у. о.

Уключено до вартості послуги

Ліцензії «1С:Підприємства 8» (1 серверна і 5 клієнтських)

810 у. о.

Уключено до вартості послуги

Ліцензії Windows 2008 Server Standard Edition на 5 користувачів

375 у. о.

Уключено до вартості послуги

Ліцензії Windows 2008 Terminal Server на 5 користувачів

250 у. о.

Уключено до вартості послуги

Щоденне резервне копіювання даних на інший сервер

Від 13 у. о./міс.

Уключено до вартості послуги

«ІТС» (оновлення «1С», законодавчі оновлення)

Від 20 у. о./міс.

Уключено до вартості послуги

Адміністрування сервера

Від 80 у. о./міс.

Уключено до вартості послуги

Первинний платіж

Від 3135 у. о.

Відсутній

Щомісячний платіж

Від 113 у. о./міс.

36,48 у. о./міс.

 

Явна перевага оренди програми перед придбанням — це ціна. Адже первинний платіж при придбанні повного пакета становить від 3135 у. о. Додатково щомісячно потрібно буде вносити від 113 у. о. Дійсно, вартість чимала, тоді як оренда на продукти «1С:Бухгалтерія 8» або «1С:Управління торгівлею» на місяць коштуватиме всього 36,48 у. о. Адміністрування сервера, щоденне резервне копіювання даних на інший сервер, автоматичне оновлення, система дублювання жорстких дисків та наявність усіх ліцензій уключається до вартості. При придбанні ж за кожну опцію визначається своя ціна.

Є ще один момент — можна протестувати систему «1С», обговоривши умови оренди, наприклад, тільки на два місяці, що складе 72,96 у. о. Але за цей період бухгалтер компанії ознайомиться з опціями та самостійно випробує на практиці ПЗ.

Звісно, оренда «1С» зараз повною мірою популярна практично в усіх сферах бізнесу. Після впровадження автоматизованого ПЗ у компанії зручно вести облік даних та бухгалтерію, формувати звітність та структурувати всю роботу, при цьому інформація залишається в безпеці. Хоча при придбанні пакета «1С» можна додатково захистити інформацію. Як радить UH.ua, навіть при придбанні краще зберігати віддалені копії на сервері в іншому географічному розташуванні. Цей резерв шифрується та кодується так само, як це відбувається під час оренди програмного забезпечення.

 

Вибір за вами! Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі