Теми статей
Обрати теми

Чому до звіту за формою № 1ДФ не потрапляють СПДФО?

Редакція БК
Відповідь на запитання

Чому до звіту за формою № 1ДФ не потрапляють СПДФО?

 

Шановна редакціє, підкажіть, будь ласка, чому при формуванні в «1С:Бухгалтерії 8» звіту за формою № 1ДФ не потрапляють суми взаєморозрахунків із СПДФО?

І. Белечук, м. Запоріжжя

Відповідає Ганна САРАЄВА, відповідальний редактор «Б & К»

 

Найімовірніше, причина криється в тому, що ви не провели документ «Отражение взаиморасчетов з контрагентами в 1-ДФ» (меню «Зарплата → Учет НДФЛ и взносов»). Документ призначено для реєстрації доходів, що не належать до заробітної плати (дохід приватного підприємця, аліменти тощо), і включення їх до регламентованого звіту «Форма 1-ДФ» та щомісячної декларації з ПДФО.

Щодо кожного з контрагентів документ слід оформляти один раз на місяць (до 01.01.2011 р. — один раз на квартал). Належність документа до звітного місяця (кварталу) визначається реквізитом «Период регистрации».

img 1

За допомогою кнопки «Заполнить ЧП» існує можливість автоматичного заповнення за даними бухгалтерського обліку інформації про доходи, виплачені приватним підприємцям (див. рисунок). Передбачено два варіанти автоматичного заповнення документа:

— «По оплате» — до поля «Доход» потрапляють рухи за Дт 631(або рахунки авансу тощо) з Кт рахунка каси та банків + Дт 631 + Кт 6411; а до поля «Налог» — рухи з ПДФО;

— «По взаиморасчетам» — помилка в запиті, відбувається задвоєння ПДФо.

Документ сформує записи в регістрі накопичення «Взаиморасчеты по НДФЛ» про суми нарахованого та утриманого ПДФО. Інформацію з цього регістра буде використано при заповненні звіту за формою № 1ДФ.

Подальші дії щодо сплати ПДФО мають бути такими:

1. На підставі документа «Отражение взаиморасчетов с контрагентами в 1ДФ» вводимо документ «Зарплата к выплате организаций» з видом виплати «НДФЛ контрагентов».

2. Потім на підставі документа «Зарплата к выплате организаций» слід ввести вихідне платіжне доручення з видом операції «Перечисление налогов/взносов по заработной плате». Це платіжне доручення формує рух у регістрі накопичення «Взаиморасчеты по НДФЛ», фіксуючи суму виплаченого контрагенту доходу та суму сплаченого ПДФО.

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів на адресу bk@id.factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі