Теми статей
Обрати теми

Новини&Законодавство

Редакція БК
Новини

img 1

 

Зменшено розмір часткової оплати путівок
 на санаторно-курортне лікування
 за рахунок коштів соцстраху

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) від 31.07.2012 р. № 43 унесено зміни до Порядку отримання застрахованими особами та членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. № 12.

Відповідно до цих змін розмір часткової оплати путівки до двомісного номера, наданої застрахованій особі, відтепер становитиме 20 відсотків її вартості (раніше — 30). Крім того, при наданні путівки одному із застрахованих батьків (матері чи батьку) або застрахованій особі, яка їх замінює (опікуну, піклувальнику), для лікування дитини у супроводі дорослого за наявності в дитини медичних показань на санаторно-курортне лікування розмір часткової оплати становитиме 15 відсотків її вартості (раніше — 20).

(Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності «Про внесення змін до Порядку отримання застрахованими особами та членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25 лютого 2009 року № 12» від 31.07.2012 р. № 43; набере чинності з дня її офіційного опублікування)

 

Які документи підтверджують пільгу щодо
 туристичного збору відрядженим працівникам

У листі ДПСУ від 20.08.2012 р. № 1091/0/71-12/15-2217м надано роз’яснення стосовно туристичного збору, особливість справляння якого полягає в тому, що відповідно до п.п. 268.2.2 ПКУ не можуть бути платниками збору, зокрема, особи, які прибули у відрядження.

Як зазначається в листі, документами, що підтверджують зв’язок відрядження з основною діяльністю підприємства, є, зокрема (але не виключно):

— запрошення сторони, що приймає, діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження;

— укладений договір або контракт;

— інші документи, що встановлюють або засвідчують бажання встановити цивільно-правові відносини;

— документи, що засвідчують участь відрядженої особи в переговорах, конференціях або симпозіумах, інших заходах, які проводяться за тематикою, що збігається з діяльністю підприємства, яке направляє працівника.

Направлення працівника підприємства у відрядження здійснюється керівником цього підприємства або його заступником та оформляється наказом (розпорядженням) із зазначенням: пункту призначення, назви підприємства, куди відряджається працівник, терміну та мети відрядження.

З метою підтвердження правомірності надання пільги щодо туристичного збору податковий агент повинен мати копії відповідних документів, що підтверджують належність особи до пільгової категорії. Особи, які не надали відповідні документи, що засвідчують їх належність до пільгової категорії, є платниками туристичного збору на загальних підставах.

(Лист ДПСУ «Про справляння туристичного збору» від 20.08.2012 р. № 1091/0/71-12/15-2217м)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі