Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

Як заповнити реквізит «Призначення платежу»
 в разі сплати платежів до бюджету

ДПСУ роз’яснила наказ Мінфіну від 07.07.2012 р. № 817, що регулює питання щодо заповнення платниками реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів у разі сплати платежів до бюджету.

Так, залежно від виду платежу в полі «Призначення платежу» розрахункових документів обов’язково мають заповнюватися відповідні коди, а саме в разі сплати:

коди 101, 106, 109, 125 — самостійно задекларованих сум;

код 121 — сум адміністративного штрафу за результатами перевірок підрозділів оподаткування юридичних або фізичних осіб;

код 130 — сум за результатами камеральної перевірки;

код 131 — сум за результатами документальної перевірки підрозділів податкового контролю;

код 132 — сум за результатами документальної перевірки підрозділів оподаткування юридичних осіб;

код 133 — сум за результатами документальної перевірки підрозділів оподаткування фізичних осіб;

код 134 — сум за результатами документальної перевірки підрозділів по боротьбі з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом;

код 135 — сум за результатами документальної перевірки підрозділів контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів;

код 136 — сум за результатами документальної перевірки підрозділів погашення податкового боргу;

код 137 — сум за результатами документальної перевірки інших підрозділів;

код 117 — сум підприємством, щодо якого розпочато провадження у справі про банкрутство;

код 140 — сум у рахунок погашення податкового боргу;

код 145 — розстрочених (відстрочених) сум;

код 146 — сум у рахунок погашення інших видів заборгованостей перед бюджетами;

код 148 — сум у рахунок погашення податкового боргу в міжнародних відносинах.

Інші коди сплати, передбачені у списку, використовуватимуться органами ДПС у випадках стягнення платежів до бюджету та органами Держказначейства у випадках здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету.

Джерело: dp.sts.gov.ua

 

Ключі електронного підпису безкоштовно видаватимуться
 не лише податковою, а й приватними компаніями

Подання податкової звітності в електронному вигляді стане безкоштовним навіть для клієнтів приватних IT-компаній, що спеціалізуються на таких сервісах. Таку домовленість зафіксовано у підписаному Меморандумі між Державною податковою службою та найвпливовішими учасниками ринку електронного документообігу.

«Раніше підприємці мали можливість безкоштовно отримати ключі електронного підпису лише в акредитованому центрі податкової служби. Сьогодні ми робимо важливий крок уперед — у пакеті послуг компаній, що підписують Меморандум, буде передбачено програмний продукт, що дозволить їх клієнтам безкоштовно подавати звітність до податкової. Сумарно компанії, з якими ми сьогодні підписуємо Меморандум, охоплюють 80 відсотків ринку. Тобто 80 відсотків представників бізнесу, що користуються електронною звітністю, матимуть можливість робити це безкоштовно», — зазначив голова ДПСУ Олександр Клименко під час урочистого підписання документа.

За словами О. Клименка, за три місяці існування Акредитованого центру сертифікації ключів у складі податкової служби було видано вже 90 тисяч ключів.

Податкова служба очікує, що внаслідок досягнутих домовленостей зросте кількість підприємців, які подаватимуть звітність в електронному вигляді. «Наші клієнти виграють двічі: отримають безкоштовне програмне забезпечення та постійно зростаючу якість пакета додаткових послуг, що надають приватні компанії. ДПС виграє за рахунок збільшення кількості платників, що звітують в електронному вигляді, незалежно від того, де вони отримують ключі — безпосередньо у податковій службі чи в одній з компаній — учасниць Меморандуму», — підсумував Олександр Клименко.

До Меморандуму приєдналися представники акредитованих центрів сертифікації ключів та найвпливовіші гравці ринку подання електронної звітності та електронного документообігу, у тому числі ТОВ «АйФін», ТОВ «Український сертифікаційний центр», ТОВ «Центр сертифікації ключів «Україна», ПрАТ «ІВК», ТОВ «К-Технолоджі», ТОВ «Інтелект-Сервіс», ПП «Софт Протекшн», ПАТ «Центр комп’ютерних технологій «ІнфоПлюс», ПАТ «Інститут інформаційних технологій», ПАТ КБ «ПриватБанк» та інші.

Джерело: sts.gov.ua

 

Свідоцтво платника ПДВ незабаром видаватимуть
через Інтернет

Як повідомляється на офіційному сайті ДПС України (http://sts.gov.ua), процедура отримання свідоцтва платника ПДВ стане повністю електронною. На сьогодні податківці в тестовому режимі випробовують процедуру подання реєстраційних заяв платниками ПДВ та отримання свідоцтва платника ПДВ в електронній формі. Це дозволить не просто прискорити процедуру видачі свідоцтва, а й повністю видалить із процесу людський чинник і відповідно ризики будь-яких корупційних проявів.

Для отримання свідоцтва платнику податку достатньо мати вихід у мережу Інтернет. При цьому відвідувати податкову інспекцію, як раніше, йому буде не обов’язково. Такий сервіс скоротить накладні витрати і заощадить платнику чимало часу, який раніше витрачався на особисте відвідування податкової для подання заяви.

Джерело: sts.gov.ua

 

Про новини податкового законодавства
 — кожному платнику на електронну адресу

Для зручності платників податків Державна податкова служба України започаткувала нову послугу — повідомлення про зміни в податковому законодавстві на електронну адресу.

Якщо платник податків зацікавлений в отриманні такої інформації, йому необхідно надіслати на електронну адресу idd@sts.gov.ua порожній лист, при цьому в полі «Тема» вказати «6011».

Джерело: odpi-hm.at.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі