Теми статей
Обрати теми

Облік поштових марок

Редакція БК
Відповідь на запитання

Облік поштових марок

 

Шановна редакціє «Б & К», я працюю в «1С:Бухгалтерії 8». Порадьте мені, будь ласка, як обліковувати у програмі поштові марки? Намагалася їх оприбуткувати документом «Поступление товаров и услуг» на субрахунок 331 «Грошові документи в національній валюті», але під час проведення з’являється повідомлення: «Вид субконто <Номенклатура> для счета "331 (Грошові документи в національній валюті)" не определен».

І. Угрюмова, м. Харків

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Справа в тому, що в «1С:Бухгалтерії 8» до субрахунку 331 не «прикріплено» субконто з номенклатурою, через це програма й видає помилку як при оприбуткуванні, так і при списанні з цього субрахунку. У цій ситуації розробники фірми «1С» рекомендують вести облік на субрахунку 209. Розглянемо, як це зробити.

Спочатку в довіднику «Номенклатура» створіть новий елемент і на закладці «Основные» поставте прапорці напроти опцій «Бланк строгого учета» та «Учитывается по номинальной стоимости» (рис. 1). На закладці «Счета учета» можна вказати потрібні субрахунки для їх автоматичної підстановки до документів. Для цього натисніть на кнопку «Настроить счета учета» та виберіть варіант «Для данной номенклатуры и склада». У вікні, що з’явилося, зазначте в реквізиті «Счет учета» субрахунок 209 «Інші матеріали», а для позабалансових рахунків — рахунок 08 «Бланки суворої звітності» та збережіть зміни.

img 1

Оприбуткування марок оформляють документом «Поступление товаров и услуг» з видом операції «Бланки строгого учета». Якщо ви належним чином настроїте рахунки обліку в картці номенклатури, то в реквізиті «Счет учета» буде зазначено субрахунок 209, а в реквізиті «Счет забалансовый» — рахунок 08. Приклад заповненого документа наведено на рис. 2.

img 2

Провівши документ, ви отримаєте такі проводки:

Дт 209 — Кт 631;

Дт 08 — Кт —.

Списання марок оформляють документом «Списание товаров» з видом операції «Бланки строгого учета». Приклад заповненого документа і сформованих ним проводок показано на рис. 3.

img 3

 

Успіхів у роботі! Чекаємо ваших листів на адресу bk@id.factor.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі